EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb XV.kerület

Haladékot kaptak a kutak

2020-ig kell bejelenteni a fúrt kutakat

Változott a  döntés a kerti kutakról, amelyekre ha eddig a tulajdonosnak nem volt engedélye, azt december 31-ig kellett volna igényelni. Egy decemberi törvénymódosítás azonban a fennmaradási engedélyek beszerzési határidejét két évvel, 2020. december 31-ig meghosszabbította. Ennek alapján  mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól, aki az engedély nélkül vagy engedélytől eltérően épített, vízkivételt biztosító vizes létesítményre, például házi vízigényt kiszolgáló ásott vagy fúrt kútra a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2020. december 31-ig kérelmezi. A kutak engedélyeztetését meghatározó új, tisztázó jogszabály várhatóan 2019 tavaszán születik meg, addig semmilyen kötelezettségük sincs a kúttulajdonosoknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.