EUR: 323,73 Ft
CHF: 292,08 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Belföld

Halálos kollégiumtűz volt a Ráday utcában

Óriási tűz ütött ki szerda este a IX. kerületben. A Ráday Kollégium második és harmadik emelete gyulladt ki, a helyszínre 20 katasztrófavédelmi jármű és több mint 60 tűzoltó vonult ki. A szerencsétlenségben egy ember meghalt. Az áldozat a kollégiumban elszállásolt férfi.

Közel 80 embernek kellett elhagynia az épületet, ahol többségében a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának hallgatói laknak. Orbán Viktor miniszterelnök személyesen hívta fel telefonon Bogárdi Szabó István református püspököt, hogy együttérzéséről biztosítsa a tragédia után. A kormányfő felajánlotta, hogy a kormány segítséget nyújt a károk elhárításához és az épület rendbetételéhez.


„A lángoló épület mellett tehetetlenül éltük végig, ahogyan bent pusztít a tűz, miközben a tűzoltók önmagukat nem kímélve dolgoztak az épületben” – írta a Facebook-oldalán Bogárdi Szabó, a püspök megköszönt minden segítséget és felajánlást.

A tűzoltók még a tegnapi nap folyamán is dolgoztak a kollégiumban, a tűz oka lapzártánkig nem ismert.


 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó – mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.

 • Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Egész Európa érdeke, hogy Észak-Macedónia és a térség többi országa mihamarabb az Európai Unió tagjává váljon – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szkopjéban, a Bujar Oszmani észak-macedón miniszterelnök-helyettessel közös sajtótájékoztatóján.

 • A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Magyar Suzuki Zrt. immár harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat. A vállalat magabiztos 14,12 százalékos részesedéssel vezeti a hazai autópiacot. 19 292 új Suzuki személyautót regisztráltak tavaly Magyarországon, 27%-kal többet, mint az azt megelőző évben, 58 százalék – 11 127 db – az Esztergomban gyártott közönségkedvenc Vitara volt.