2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Ózd

Halottgyalázás jobbikos módra

Fidrus Péter az élére állt egy ocsmány, jó érzésű emberek számára gyalázatos folyamatnak. Ózd város egyik alpolgármestere szinte elsőként követett el halottgyalázást, amikor Facebookon a világhírű Andy Vajna elhunyta után „tréfálkozott” az özvegyen maradt feleségével, és írt bizonyítatlan tartalmú kommentet a filmproducer magyarországi szerepvállalásáról. A magyar mondás arra figyelmeztet: halottról jót, vagy semmit. Van viszont egy értelmi szint, ahol szövegértési deficit uralkodik.

A világ összes médiája gyászoló hangvételű tudósításban közölte Andrew G. Vajna halálát, aki Hollywood egyik legsikeresebb filmproducere volt. Elévülhetetlen érdemei vannak a magyar filmipar utóbbi években elért sikereiben, és üzletemberként bekapcsolódott a hazai médiába is. Világhírű filmszínészek és kultúrában járatos hírességek egymás után emlékeznek meg róla és filmjeiről, többek között a Terminátorról, az Evitáról és a Rambóról, valamint a többi 56 alkotásról, ami a nevéhez fűződik. A magyar tévécsatornákon a legismertebb hazai színészek beszéltek elérzékenyülve a pótolhatatlan veszteségről, amit Vajna halála jelent számukra és a magyar film, valamint az egyetemes filmkultúra számára.


A filmproducert Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben bízta meg a magyar filmgyártás megújításával, később kormánybiztossá nevezte ki. Annyira komolyan vette ezt a megbízatást, hogy új magyar filmjeinek köszönhetően ismét fellendült a mozik forgalma, a filmfesztiválokon pedig 130-nál több nemzetközi díjat, köztük két Oscar- és Golden-Globe-díjat nyertek hazánk alkotásai. Emellett számos külföldi film készítését irányította Magyarországra, jelentős bevételt biztosítva ezzel az országnak és a filmipar dolgozóinak.

Fidrus Péter (első sor balról második) többször ütött már szeget Ózd koporsójába

A politikai butaság azonban határtalan, különösen az iskolázatlanok körében, akik alapvető információkkal sem rendelkeznek a világ és hazánk dolgairól. Ennek ellenére klaviatúrához ülnek, és nyilvánosságra hozzák saját ostobaságaikat, bizonyítva primitívségüket, tudatlanságukat. Fidrus Péternek és még megmaradt maroknyi sleppjének mindössze annyi ragadt meg a tudatában, hogy Vajnának fiatal magyar felesége volt, és hogy a miniszterelnök megbízásából végezte magyarországi munkáját. Márpedig amit ez a „mocskos Fidesz” csinál, az csak rossz lehet a primitív jobbikosok szemében. Ilyenkor nincsenek sikerek, nincsenek világraszóló eredmények, így csak a politikai korlátoltság marad, amit világgá kell kürtölni.


Andy Vajna elhunyta után így „tréfálkozott” az alpolgármester facebookon

Fidrus Péter alpolgármester úgy képviseli tehát saját városát és annak polgárait, hogy szembemegy minden tőle elvárható etikai normával, és lejáratja munkaadóját, az ózdi polgárokat. Nem először vált érdemtelenné a közjogi méltóság viselésére, és most már csak az a kérdés, hogy a többség mikor mondja már ki: ELÉG! A gátlástalan alpolgármester mintha saját városának a lejáratását tűzte volna ki célul, hiszen megnyilvánulásaival rendre Ózdot teszi nevetségessé. Már csak az a kérdés, hogy meddig…

Fidrus alpolgármesteren (első sorban jobbra) a jobbikos társai nem kérik számon képviselői esküjét, hogy csakis Ózd érdekét szolgálja

Kapcsolódó Cikkek