EUR: 323,90 Ft
CHF: 292,33 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Dunaújváros

Hamarosan elkészül a kilátó

A Zöld városok kialakítása elnevezésű program részeként kilátót építenek a Felső Duna-parti sétányra. Az építkezés javában zajlik, így várhatóan a tavaszi panorámát már az újonnan átadott „magaslesről” élvezhetik a helyiek és a városba látogatók.

Bár Dunaújváros leginkább a vasmű, a papírgyár, valamint a város határában található Hankook gumiabroncsgyár révén, illetve a sportélet kapcsán ismert, a helybeliek méltán büszkék a mezőföldi tájegység természeti kincseire és szépségeire. Ezek egyike a Duna-part, amely több kilométer hosszan nyúlik el a dunaújvárosi öbölben, és megfelelő marketingtevékenységgel akár a város egyik turisztikai attrakciója is lehet. Ennek elősegítését szolgálhatja az a kilátó, amelynek terveit közel három évvel ezelőtt a Zöld városok kialakítása elnevezésű program beruházásainak részeként jelentették be.


Egyelőre még folynak a munkálatok, de hamarosan átadják a kilátót

Erre a kezdeményezésre összesen mintegy 900 millió forintot különített el az önkormányzat: a már megvalósult beruházások közé tartozik a Vasmű úti zöldterület felújítása is. Az erre sétálók láthatják, hogy befejezéséhez közeledik a felső sétány kórház mögötti szakaszán készülő kilátó, így hamarosan már innen élvezhetjük a szemünk elé táruló egyedülállóan szép Duna-parti panorámát. A kilátó kialakítására mintegy 41 millió forintot különített el a városvezetés.

Kapcsolódó Cikkek