EUR: 334,03 Ft
CHF: 304,48 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

Hangfelvétel Márki-Zayné döbbenetes vallomásáról

Nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amiben Márki-Zayné egy agyvérzésben elhunyt csecsemő ügyében indult büntetőper kapcsán szólal meg.

Bár a gyermekgyógyászati klinikai irányelvek 2010 óta előírják, hogy az újszülötteknek a vérzékenység megelőzésére kötelezően K-vitamint kell kapniuk, Márki-Zayné Vincze Felícia nyolcadik éve úgy vezet le otthonszüléseket, hogy nem ismeri ezeket az irányelveket – tudatja cikében a PestiSrácok.hu.


A portál beszámolója szerint Márki-Zayné Vincze Felícia “A Te Szülésed” nevű bábapraxis szülésznőjeként otthonszülések tucatjait vezette le. 2012-ben a vállalkozás, melynek első magyarországi bábapraxisként kapta meg a működési engedélyt intézeten kívüli szülészeti ellátás nyújtására.  A cég, a Te Szülésed Kft. ügyvezetője ebben az időszakban a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter volt.Endre, a súlyos agyvérzésben elhunyt csecsemő ügyében indult büntetőperben most nyilvánosságra került egy megdöbbentő hangfelvétel.

A csecsemővel korai vérzékenység végzett, ami a vádirat szerint nem következett volna be, ha születése után megkapta volna a csecsemőtáplálásról 2010 óta hatályban lévő rendeletben kötelezően előírt K-vitamint. A szülést Márki-Zayné Vincze Felícia vezette le a szülők Buda környéki otthonában. Vallomásából kiderül, hogy bár tud a jogszabályról mindig is inkább annak hiányosságaival foglakozott, a csecsemők táplálásáról szóló gyermekgyógyászati irányelveket nem ismeri – írja a PestiSrácok.hu.


A lap információi szerint a nyilvánosságra került hangfelvételek tanúsága szerint a szülésznő azzal magyarázta mulasztását, hogy nem rendezett a K-vitamin beadásáról rendelkező szabályozás. Kormányrendelet ugyan kimondja, hogy kötelező, de csak orvos írhatja fel ezért szerinte nála nem is lehet. Aztán azt is többször változtatták, hogy mennyit és mikor kell beadni, sőt olyat is lehet olvasni szakkönyvekben, hogy anyatejes babáknak egyáltalán nem kell. És egyébként az ő hét gyerekéből sem kapott öt (legalább is úgy tudja) pedig kórházban születtek.

Endre halála miatt szülei ülnek most a vádlottak padján. Elsősorban egyértelműen ők lehetnek a felelősei a kisgyermek halálának, hiszen orvoshoz sem vitték időben, sőt kifejezetten gátolták a kicsi orvosi ellátását, de az eset és a tárgyalóteremben elhangzottak több kérdést és esetleges további szereplők felelősségét is felvethetik -összegzi beszámolóját a portál.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Halálos baleset Győrnél

    Halálos baleset Győrnél

    Halálra gázolt egy autó egy gyalogos nőt a 81-es főúton Győr külterületén kedd reggel – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

  • Életekkel játszanak a fals segélykérők

    Életekkel játszanak a fals segélykérők

    A 112-es segélyhívó számra 2014 óta 26 millió hívás érkezett, amelyek 63 százaléka fals volt – közölte a rendőrség a honlapján. A segélyhívást nem igénylő esetekre a rendőrség tájékoztatást indított, igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy csak a legszükségesebb esetben forduljanak a segélykérőhöz.