EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 16., szombat
Ödön

Egyéb Szombathely

Hangos látás, színes hallás

Madaras Gergely, a Savaria Szimfonikus Zenekar vezető karmestere volt a házigazdája az egyre népszerűbb Hangos látás, színes hallás elnevezésű beszélgetős hangversenynek a Bartók Teremben. Az egyórás interaktív előadás során kicsik és nagyok ismerkedhettek meg játékos formában a komolyzenével. Ezúttal Muszorgszkij–Ravel: Egy kiállítás képei című műve volt műsoron. A kezdeményezés nem titkolt szándéka, hogy közelebb hozza ezt a nem könnyű műfajt az érdeklődőkhöz.

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.