EUR: 324,11 Ft
CHF: 292,14 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb Békéscsaba

Harmadjára is megrendezik a HISZEK Benned Sport Programot

2019-ben is, immár harmadik alkalommal rendezik meg Békéscsabán a HISZEK Benned Sport Programot. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót nemrég  Szarvas Péter polgármester és Szigeti Csaba, a polgármesteri hivatal sportcsoportvezetője.

Az önkormányzat hat program megvalósítására nyert vissza nem térítendő támogatást, összesen 9,9 millió forintot az Emmitől. Ahogy a városvezető kiemelte, az elmúlt két évben rendezett programok nagy sikert arattak. A minisztérium szakmailag is kiemelkedőnek tartotta őket, így a korábbi rendezvényeket idén is megtartják. A programokat 2018. szeptember 1. és 2019. március 15. között kell lebonyolítani.


A rendezvények célja elsősorban a mozgás megszerettetése, beépítése a hétköznapokba. Első elemként a Középiskolai Sportparádé zajlott le még tavaly. Az Óvodai bukfencparádé idén pedig több napon át tart: január 16-án, 17-én, 21-én, 22-én, 23-án, 29-én, 30-án, és 31-én. Bár nagyon magas szintű képzés folyik a megyeszékhelyen, az utánpótlással vannak problémái a csabai klubnak. Abban reménykedik a városvezetés, hogy a szülők meglátják a programok során a tornában rejlő lehetőségeket. A Rácz Lukács Tornacsarnokban a tavalyi rendezvényeknek nagy sikere volt.

Fotó: Fekete Róbert
A rendezvények célja elsősorban a mozgás megszerettetése

2019. január 26-án szervezik meg a Családi Sportfesztivált, március 9-én, szombaton 10 és 17 óra között pedig a Nők Napját. Az Oviúszást az önkormányzat a Békéscsabai Előre Úszó Klubbal karöltve 2015 őszén ismét elindította, amelyre a költségeket az önkormányzat biztosította. Korábban a Szigligeti utcai létesítményben működött, de azt be kellett zárni, a felújítása most indulhatott el. Ez a program is folyamatosan megy, viszont ezzel a támogatással csökkennek az önkormányzat költségei.


A Sportolj együtt olimpikonokkal! program az elmúlt két évben rendkívül sikeres volt. Az önkormányzat számos lehetséges Békéscsabára érkező sportemberrel már fel is vette a kapcsolatot, de a részletekről még egyeztetnek.

Kapcsolódó Cikkek