EUR: 323,42 Ft
CHF: 291,72 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb X.kerület

Három nap csak a fiatalokért

Tízezrek látogattak el idén a 19. Educatio Nemzetközi Szakkiállításra. A Hungexpo területén múlt héten három napon át tartott rendezvényen mintegy ötven hazai mellett körülbelül negyven külföldi felsőoktatási intézmény is képviseltette magát, és segített a fiataloknak eligazodni a továbbtanulás útvesztőjében.

Az Educatión csütörtöktől szombatig 18 ország több mint kétszáz kiállítója vett részt, amelyek között szakképző intézmények is voltak. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára arról beszélt a megnyitón, sokan távolabb élnek a továbbtanulási lehetőségektől, a kormány ezért hozta létre a Tanítsunk Magyarországért! programot, amelynek keretében egyetemi hallgatók karolhatnak fel gyerekeket, és segíthetnek nekik tanulmányaik sikeres elvégzésében.


A kiállításon először vett részt önállóan az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT). Az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát koordináló OTDT segítségével a kilátogató diákok első kézből kaphattak személyre szóló ajánlásokat, tervezhető tudományos karrierutakat − tájékoztatott az MTI.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek