EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Pécs

Háromgyermekes család háza égett le

Három gyermekével együtt kellett elhagynia otthonát annak a pécsi édesanyának, akinek háza múlt pénteken égett le. Csak a szerencsének köszönhető, hogy senki sem sérült meg. Most azonban segítségre szorulnak. 

Dénes Csilla két 12 éves és egy 14 éves gyermekével élt együtt a pécsi Erzsébet utcában. A család legnagyobb fia éppen iskolából ért haza, amikor arra lett figyelmes, hogy a házuk tetőszerkezete lángokban áll. A gyermek berohant az égő épületbe, de szerencsére sem a kisebb testvérei, sem az édesanyja nem volt a házban. A fiú ezután értesítette a tűzoltóságot.


– A tűzoltók gyors kiérkezésének köszönhetően a ház tetejének csak egy része égett le – mondta a PécsMa.hu-nak az édesanya, Dénes Csilla. Az anyuka hozzátette: 14 éves fia azért kereste az öccsét, mert azt hitte, előbb érkezett haza, mint ő. De szerencsére nem volt bent, amikor lángra kapott a ház teteje.

A kémény melletti fagerenda kapott lángra

 

Mivel a család Erdélyből költözött Pécsre, nem él rokonuk a városban. Első körben a szomszédok ajánlották fel, hogy befogadják az édesanyát és három gyermekét. De máshonnan is gyorsan érkezett segítség.


– Az egyik fiam egy tehetséggondozó programban vesz részt, ahonnan azonnali felajánlást  kaptunk a lakhatást illetően, most ott húztuk meg magunkat – mondta Dénes Csilla.

A ház tetejének bontását már hétfőn megkezdték, azonban a havazás miatt le kellett állni a munkával.

– Szerencsére a ruháinknak nem esett baja, ki tudtuk hozni a házból. Ugyanakkor a nappalink mennyezetét teljesen újra kell építeni, mert tönkrement a tűzben, és ide új parketta is kell, mert az oltás miatt a régi teljesen elázott – mondta Dénes Csilla.

Aki segíteni szeretne a családnak, kérjük, keresse a Pécsi Jótékony Nőegyletet!

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.