2019. november 21., csütörtök
Olivér

Külföld

Háromméteres fallal védi magát Soros

Bár Soros György teljes mellszélességgel kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje és a migránsok befogadása mellett, saját villáját háromméteres betonfal veszi körül – írta a The Daily Caller, ahol felvételeket is mutattak a milliárdos erődjéről.

Hatalmas vitákat vált ki az Egyesült Államokban, hogy Donald Trump amerikai elnök megkapja-e a mexikói határra tervezett kerítés építési költségvetésére a törvényhozás felhatalmazását, vagy sem. A republikánusok szerint a fal a biztonságot szolgálja, a demokraták persze a migránssimogatást helyezik előtérbe.


Credit line: Profimedia, Zuma Press – News

A konzervatív amerikai média sokat foglalkozik a kérdéssel, és igyekszik bemutatni, hogy azok a politikusok is falakkal és kordonokkal védik otthonaikat, akik folyamatosan azzal kampányolnak, hogy mennyire középkori megoldás lenne a fal megépítése. Elsőként a Breitbart tett közzé egy képsorozatot, amelyből kiderül, hogy például Barack Obama korábbi elnök vagy Hillary Clinton volt külügyminiszter is fallal veszi körül otthonát.

A The Daily Caller című lap most Soros György Long Island-i, a Hamptons nevű luxusnegyedben található birtokát mutatja be. A területet helyenként három méter magas betonfal veszi körül, amelyre 10 méterenként térfigyelő kamerákat is felszereltek, ráadásul folyamatos rendőri jelenlét van az utcában. Úgy látszik, Soros saját eszméit nem alkalmazza a gyakorlatban.


 

Eközben a tavalyiak után újabb, több száz fős migránskaraván indult Hondurasból az amerikai határ felé. A már odaérkezett migránshordák többször is összecsaptak a biztonsági erőkkel, mivel Trump nem engedte be őket az országba.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek