EUR: 323,93 Ft
CHF: 289,90 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Külföld

Hatalmas a botrány! Migránsokkal kötött törvénytelen házasságra bíztat egy civil szervezet

Menedékkérőkkel kötendő házasságra bíztat a Mission Lifeline nevű német civil szervezet – írta a Bild című német lap hétfőn a Földközi-tengeri embermentő műveleteiről ismert szervezet egy Twitter-bejegyzése alapján.

A Bild szerint a Mission Lifeline “alig burkoltan” buzdít bejegyzésében német állampolgárokat arra, hogy házasodjanak össze menedékkérőkkel vagy menekültekkel. Idézték a bejegyzést, amely szerint aki még nem házas, “talán véletlenül beleszerethet valakibe, akinek még nincs tartózkodási engedélye”.


“Megtörténhet, ugye? Maradjatok nyitottak!” – áll a bejegyzésben, amelyet több vezető politikus élesen bírált. A kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) részéről Philipp Amthor, a párt parlamenti (Bundestag-) frakciójának egyik legismertebb képviselője a lapnak azt mondta, hogy a Mission Lifeline a színlelt házasságra felszólító abszurd és botrányos bejegyzésével leleplezte magát. Kiderült, hogy célja valójában nem a hajótöröttek megmentése, hanem a külföldiek németországi tartózkodását szabályozó jogi előírások átalakítása egy baloldali ideológia alapján, és tevékenységével csak az embercsempészeket segíti – mondta a CDU-s politikus.

Az ellenzéki liberális Szabad Demokrata Párttól (FDP) Michael Theurer frakcióvezető-helyettes szintén színlelt házasság megkötésére, vagyis törvénysértésre buzdító felszólításként értékelte a bejegyzést. A Mission Lifeline ezzel nemcsak saját magát, hanem más segélyszervezeteket is hiteltelenít – húzta alá a liberális politikus, hozzátéve, hogy a drezdai központú egyesület “nem tisztán humanitárius, hanem szélsőséges politikai célokat követ”.


A Mission Lifeline tiltakozott a Bild beszámolója miatt, hétfői állásfoglalásuk szerint a bejegyzés nem a színlelt házasságról, hanem a szerelemről szól, az újság viszont “igaztalan és szívtelen” módon állította be az ügyet, ami “szélsőjobboldaliak súlyos fenyegetéseinek és sértegetéseinek” tette ki a szervezetet. Hozzátették, hogy valótlanság állítása miatt beperlik a lapot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magas lengyel kitüntetésben részesült egy lengyelmentő magyar ezredes

  Magas lengyel kitüntetésben részesült egy lengyelmentő magyar ezredes

  Andrzej Duda lengyel elnök szerdán a nemrég megalapított Virtus et Fraternitas kitüntetést adta át Varsóban 14, különböző országbeli személyiségnek – köztük post mortem a magyar Utassy Loránd ezredesnek -, akik lengyelek életét mentették meg, gyakran saját életük feláldozásával a második világháború alatt és után, a két totalitárius rendszer, a nácizmus és kommunizmus időszakában.

 • Története legnagyobb adományát kapta az Oxfordi Egyetem

  Története legnagyobb adományát kapta az Oxfordi Egyetem

  Története legnagyobb, 150 millió fontos (54,4 milliárd forint) adományát kapta az Oxfordi Egyetem Stephen Schwarzmanttól, a Blackstone befektetési társaság elnök-társalapítójától, a pénz jelentős részéből a mesterséges intelligencia etikai kérdéseit kutató intézetet állítanak fel.

 • Törölte az Adidas világhírű védjegyét az Unió

  Törölte az Adidas világhírű védjegyét az Unió

  Az Adidas német sportszergyártó nem bizonyította, hogy a bármely irányban felvihető, három párhuzamos sávból álló márkajelzésének alkalmazásával az Európai Unió egész területén megszerezte volna annak minden más jelzéstől megkülönböztető képességét, ezért az uniós bíróság helybenhagyta az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) a védjegy törlését előíró döntését.