2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Pécs

Hatalmas érdeklődés övezi a pécsi orvosképzést

Az ország minden pontjáról érkeztek középiskolás diákok a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar nyílt napjára, ahol különböző képzésekkel ismerkedhettek meg. Az ÁOK iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mind hazai, mind nemzetközi szinten. Ezért a Pécsi Tudományegyetem vezetése hosszú távú célként tűzte ki, hogy az egyre növekvő igényeknek megfelelően még jobb és színvonalasabb körülmények között folytathassák tanulmányaikat az egyetemisták. A PTE ÁOK új szárnya 2020-ra készülhet el, és a jövőben világszínvonalú kutatásoknak adhat otthont az új campus.

Még a helyes kézmosást is bemutatták azoknak a középiskolásoknak, akik az
általános orvostudományi képzések iránt érdeklődtek Pécsett

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar nyílt napjára az ország több pontjáról is érkeztek. A legtöbben nemcsak a kíváncsiság miatt, hanem mert ide szeretnének felvételizni.


– Győrből jöttem, de nemcsak azért hogy tájékozódjak, hanem hogy megnézzem milyen itt a hangulat. Ide szeretnék felvételizni, több szak is érdekel, és ahogy látom, nagyon barátságosak az oktatók is – mondta Juhász Dorottya.

Minden évben 850 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait a PTE ÁOK-n, angol, német és magyar nyelvű képzési programon. A nyílt nap célja pedig nem más, minthogy közelebbről is megismerkedhessenek az itt folyó képzésekkel.


– 3400 hallgatónk van jelen pillanatban, 60 százalékuk külföldi. A német, angol és magyar programjaink is nagyon népszerűek – mondta dr. Duga Zsófia, a nyílt nap szervezője.

Egyre nagyobb az érdeklődés a fogorvosi és gyógyszerészképzés iránt

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre nagyobb az érdeklődés a fogorvosi és gyógyszerészképzés iránt is, de népszerű a biotechnológiai mesterképzés is, amire a már diplomával rendelkezők jelentkezhetnek.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán több mint kétezer külföldi hallgató tanul, de a jövőben még többen járhatnak ide. 2020-ig ugyanis elkészült az a 11 ezer négyzetméteres, öt szinten elterülő új épületszárny, ami világszínvonalú kutatásoknak adhat otthont, és a magyar orvostudomány jövőjét is meghatározhatja.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek