2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Hatalmas összeg gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet adventi pénzadománygyűjtésén

Csaknem 260 millió forint felajánlás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű adventi pénzadománygyűjtésén.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a segélyszervezet munkájában az azonnali, kézzelfogható támogatás mellett nagy hangsúlyt kapnak azok a fejlesztések és hosszú távú programok, amelyek kitörési pontot tudnak kínálni a szegénységben élőknek.


Mint mondta, a segélyszervezet a karácsonyi időszakban ételosztással, tartósélelmiszer-csomagokkal, tüzelőanyag-támogatással járult hozzá a rászoruló családok ünnepének szebbé tételéhez. Az adományok 90 százalékát azonban idén is az egész évben működő szociális és fejlesztő központjaik működtetésére, fejlesztésére fordítják.

Példaként említette, hogy új épülettel bővül a debreceni és az olaszliszkai központ, berendezik a kastélyosdombói gyermektáborukat, korszerűsítik a szolnoki családok átmeneti otthonát, a gönci járásban létrehoznak és berendeznek egy Biztos Kezdet Gyerekházat és két Jelenlét Pontot, bővítik a kaposvári Biztos Kezdet Gyerekház szolgáltatásait, felújítják a hajléktalanokat segítő éjjeli menedéket Gyulán, és segítik több, a segélyszervezet átmeneti otthonaiban lakó család kiköltözését.


Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója emlékeztetett: tavaly adventkor 23. alkalommal indították el az országos adventi pénzadománygyűjtését. A szeretet.éhség. mottóról és tört mézeskalácsszívről ismert felhíváshoz mintegy 700 ezren csatlakoztak.

Azt mondta: az összefogáshoz sokféleképpen lehetett csatlakozni, de a legnépszerűbb adományozási forma ezúttal is a 1353-as adományvonal volt. Advent időszakában 406 ezer alkalommal tárcsázták országszerte a telefonszámot, hívásonként, illetve sms-enként 250 forintot felajánlva. Az adományvonalon összesen több mint 101,5 millió forint érkezett.

A november 12. és december 24. között az ország valamennyi Tesco áruházának kaszáinál és online megvásárolható 250 forintos adománykuponokból több mint 66 millió forint gyűlt össze.

Az adománygyűjtéshez több állami vállalat és magánvállalkozás csatlakozott, a magánadományozóktól és a vállalatoktól több mint 91,6 millió forint érkezett az adventi időszakban.

A segélyszervezet megköszönte minden támogató és adományozó segítségét, valamint a gyűjtésben közreműködő 443 önkéntes munkáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dinnye nélkül nincs nyár

  Dinnye nélkül nincs nyár

  Rengeteg dinnyefélét lehet kapni manapság a piacokon, bevásárlóközpontokban, azonban a választás nem mindig könnye.

 • Hülyét csinált magából Soros fia

  Hülyét csinált magából Soros fia

  Soros György fia éppen Budapesten panaszkodott arról, hogy elüldözték családi egyetemüket Budapestről. A kijelentés annyira meghökkentő, hogy Kovács Zoltán nemzetközi kapcsolatokért és kommunikációért felelős államtitkár nem is ment el mellette szó nélkül.

 • Tarlós helyretette az ellenzékieket

  Tarlós helyretette az ellenzékieket

  Nyílt levelet jelentetett meg a Magyar Nemzetben Tarlós István főpolgármester, aki szerint az ellenzéki fpolgármester-jelöltek “szamárságokkal” hitegetik a választókat, Kálmán Olga ígéretekre elköltött kétezer milliárd forintot, Karácsonyra saját szövetségesei sem hallgatnak és még Puzsér sem mondott akkor “dőreségeket”, mint ők ketten.

 • Márki-Zay a gyerekfenyítés híve

  Márki-Zay a gyerekfenyítés híve

  Egészen meghökkentő felvétel került elő Márki-Zay Péterről, Hódmezővásárhely hét gyermekes polgármesteréről. A politikus többek között arról beszélt múlt hét szerdán egy helyi rádióadásban, hogy a gyereknevelés során szükségét érzi a testi fenyítésnek is.