2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Nyíregyháza

Hátrányos helyzetű gyerekeken segítenek

A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány kezdeményezésének célja, hogy a leghátrányosabb helyzetű települések lakói digitálisan is felzárkózzanak a szerencsésebb körülmények között élőkhöz. Ehhez olyan digitális eszközöket kapnak az oktatási intézmények, mint a laptop, iPad, drón vagy a játékos angol tanulást is lehetővé tevő robot. Hosszú távon a tervek szerint erre épülő képzéseket is indítanak majd.

Fontos, hogy a szerény körülmények között élő családok gyerekei a szerencsésebb körülmények közé született kortársaikhoz hasonlóan ne csak az iskolai órarendbe szorítva tudják elsajátítani a robotizált világban való boldoguláshoz szükséges ismereteket, hanem otthon, teljesen szabadon is tudják használni a kreatív potenciáljuk kiterjesztéséhez szükséges eszközöket. Ebben pedig segítésünkre szorulnak, mivel a többgyerekes családok számára az ehhez szükséges tablet, laptop, iPad, okostelefon beszerzése, ha nem is lehetetlen, de erejüket meghaladó problémát jelent – mondta el Hegedüs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány kuratóriumi elnöke.


Hegedüs Zsuzsa, a „Minden Gyerek Lakjon Jól” Alapítvány kuratóriumi elnöke (balról a második) 2010 óta a kormány támogatásával harcol a hátrányos helyzetű gyermekekért

Kapcsolódó Cikkek