EUR: 333,90 Ft
CHF: 304,43 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb Nyíregyháza

Hátrányos helyzetű gyerekeken segítenek

A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány kezdeményezésének célja, hogy a leghátrányosabb helyzetű települések lakói digitálisan is felzárkózzanak a szerencsésebb körülmények között élőkhöz. Ehhez olyan digitális eszközöket kapnak az oktatási intézmények, mint a laptop, iPad, drón vagy a játékos angol tanulást is lehetővé tevő robot. Hosszú távon a tervek szerint erre épülő képzéseket is indítanak majd.

Fontos, hogy a szerény körülmények között élő családok gyerekei a szerencsésebb körülmények közé született kortársaikhoz hasonlóan ne csak az iskolai órarendbe szorítva tudják elsajátítani a robotizált világban való boldoguláshoz szükséges ismereteket, hanem otthon, teljesen szabadon is tudják használni a kreatív potenciáljuk kiterjesztéséhez szükséges eszközöket. Ebben pedig segítésünkre szorulnak, mivel a többgyerekes családok számára az ehhez szükséges tablet, laptop, iPad, okostelefon beszerzése, ha nem is lehetetlen, de erejüket meghaladó problémát jelent – mondta el Hegedüs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány kuratóriumi elnöke.


Hegedüs Zsuzsa, a „Minden Gyerek Lakjon Jól” Alapítvány kuratóriumi elnöke (balról a második) 2010 óta a kormány támogatásával harcol a hátrányos helyzetű gyermekekért

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…