2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Eger

Hatvanban már épül a sportcsarnok

Az egykori hatvani cukorgyár területén már január elején megkezdődtek a munkálatok, ugyanis itt épül meg 3,6 milliárd forintból a város sportcsarnoka. Horváth Richárd polgármester elmondta: ez a projekt tűzben, lángok közt született, és hosszú évek óta dolgoztak azon, hogy megvalósuljon a beruházás.

A városvezető lobbierejének eredményeként a kormány is támogatja a létesítmény megépülését. A csarnok nemcsak sportesemények, hanem egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. Az építkezés 18 500 négyzetméteren zajlik, a területen elektromos töltőállomás, parkolók, buszmegállók és biciklitárolók is helyet kapnak. A háromszintes épületben irodák, raktárak, orvosi szoba és büfé is lesz. A 10 méteres belmagasság pedig lehetővé teszi, hogy akár nemzetközi röplabdameccseket bonyolítsanak le. Antalóczy Péter ezzel kapcsolatban elmondta: a tervezésnél éppen azt tartották szem előtt, hogy a kézilabda mellett egyéb sportoknak is otthont és helyszínt tudjon nyújtani a csarnok. – Az volt a cél, hogy olyan csarnok épüljön, amelyet át lehet alakítani más rendezvényekre is – mondta a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület elnöke.


Eged Máté, a kivitelezést végző Variabau Kft. ügyvezetője azt mondta: az építkezés során a legnagyobb kihívás az, hogy egy rekordméretű, 47 méter hosszú betontartó szerkezetet is beépítenek – ez lesz a legnagyobb az országban. Az 1100 férőhelyes csarnok már októberben állni fog, jövő év elején pedig átadják a hatvaniaknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.