EUR: 323,74 Ft
CHF: 292,49 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Eger

Hatvanban már épül a sportcsarnok

Az egykori hatvani cukorgyár területén már január elején megkezdődtek a munkálatok, ugyanis itt épül meg 3,6 milliárd forintból a város sportcsarnoka. Horváth Richárd polgármester elmondta: ez a projekt tűzben, lángok közt született, és hosszú évek óta dolgoztak azon, hogy megvalósuljon a beruházás.

A városvezető lobbierejének eredményeként a kormány is támogatja a létesítmény megépülését. A csarnok nemcsak sportesemények, hanem egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. Az építkezés 18 500 négyzetméteren zajlik, a területen elektromos töltőállomás, parkolók, buszmegállók és biciklitárolók is helyet kapnak. A háromszintes épületben irodák, raktárak, orvosi szoba és büfé is lesz. A 10 méteres belmagasság pedig lehetővé teszi, hogy akár nemzetközi röplabdameccseket bonyolítsanak le. Antalóczy Péter ezzel kapcsolatban elmondta: a tervezésnél éppen azt tartották szem előtt, hogy a kézilabda mellett egyéb sportoknak is otthont és helyszínt tudjon nyújtani a csarnok. – Az volt a cél, hogy olyan csarnok épüljön, amelyet át lehet alakítani más rendezvényekre is – mondta a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület elnöke.


Eged Máté, a kivitelezést végző Variabau Kft. ügyvezetője azt mondta: az építkezés során a legnagyobb kihívás az, hogy egy rekordméretű, 47 méter hosszú betontartó szerkezetet is beépítenek – ez lesz a legnagyobb az országban. Az 1100 férőhelyes csarnok már októberben állni fog, jövő év elején pedig átadják a hatvaniaknak.

Kapcsolódó Cikkek