2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Tatabánya

Hazai érmek a dózsás Interballon

Négy nap, négy korosztály, 21 csapat, 38 mérkőzés. Idén is népes és rangos mezőny gyűlt össze a húsz évvel ezelőtt életre hívott Interball Nemzetközi Lány Kézilabda Tornán. A házigazda TSC-Dózsa korosztályos csapatai hagyományosan jól szerepelnek a saját rendezésű versenyen, és nem volt ez másképp az idei évben sem.

A Magyar Kézilabda Szövetség versenyszabálya szerint az U10-es korosztályban még nincs eredményszámítás, így minden csapat „győztes” lett. A „titkos számítások” alapján a TSC-Dózsa csapata a második helyen végzett volna, úgy, hogy a legjobban szereplő Kispest NKK csapatától mindössze egy góllal kapott ki. A tornán a hazai együttesből kiemelkedő teljesítményt nyújtott: Rácz Bianka, Szentirmai Enéh és Gyurits Flóra.


Az U11-es mezőnyben a tatabányai lányok bronzérmesek lettek

Az U11-es mezőnyben a tatabányai lányok bronzérmesek lettek úgy, hogy a Győr és a Kispest gárdáitól is csak egy-egy góllal kaptak ki. A tornán a hazai csapatból kiemelkedő játékáért különdíjban részesült Dittrich Tünde, Rácz Bianka és Szentirmai Sáfély. A torna válogatottjának tagja lett Fazekas Bianka, Gyurits Flóra és Szentirmai Enéh.

Mindkét csapatomat mindvégig sportszerű, lelkes játék jellemezte, így a három egygólos vereség ellenére is emelt fővel jöhettünk le a pályáról – mondta el a két fiatalabb korosztály kapcsán Stockbauer Katalin edző. – Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a lányok, az eredménytől függetlenül büszke vagyok valamennyi játékosomra.


A második hétvégén az idősebb korosztályok közül az U14-esek egy újabb érmet gyűjtöttek be: a budaörsieket és a kispestieket megelőzve, a Győri ETO csapatától vereséget szenvedve végül a dobogó második fokára állhattak fel Gyurkovics István tanítványai.

Kapcsolódó Cikkek