EUR: 324,62 Ft
CHF: 298,75 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb XXII.kerület

Hazánkért és nemzetünkért bemutatott misén emlékeztek a doni áldozatokra

A Szent István király plébániatemplomban hagyományosan január második hétvégéjén a hazánkért és nemzetünkért felajánlott szombat esti szentmisén emlékeztek meg a doni áttörés hősi halottairól. Ezt követően egy-egy családapa mondta el gondolatait az egyházközségből. Idén Tallér Gábor – a krisztusi tanítást felidézve – pacifista hangvételű beszédével emlékezett a háborúban elesett áldozatokra. A templom oldalában lévő temetőnél közösen imádkoztak és gyertyát gyújtottak a résztvevők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.