EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Hódmezővásárhely

Hegedűs Zoltán: Hódmezővásárhelyből vesztes város lett

Hódmezővásárhelyből vesztes város lett – mondta el Hegedűs Zoltán. Az elmúlt esztendőben 165 milliárd forintnyi fejlesztésre kapott volna lehetőséget a Modern Városok Program keretében, a tervezett beruházások azonban kivétel nélkül elmaradtak. A helyi Fidesz frakcióvezetője tíz pontban foglalta össze, mit is vesztett Vásárhely 2018-ban. 

Ebben Hegedűs Zoltán megemlítette, hogy nem történt meg az ipari park bővítése, így új munkahelyek teremtése is várat magára, de elmaradt a Bethlen Gábor Gimnázium bővítése csakúgy, mint a Kalmár Zsigmond, az Eötvös József Szakközépiskola és a Cseresnyés Kollégium bővítése is. A veszteségek között említette a frakcióvezető a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar épületeinek elmaradt rekonstrukcióját és az új könyvtár megépítését, valamint a szociális otthon energetikai korszerűsítésének hiányát.


Nem történt meg a Petőfi utcai iskola épületének átadása a Szőnyi Benjámin iskola részére sem, sőt várat magára a Járható Vásárhely Program végrehajtása. Nem újult meg negyven utca útburkolata és húsz járda, valamint 117 km kerékpárút sem épült meg. Ezzel együtt a taotámogatások összegyűjtése is elmaradt a polgármester korrupciós gyanúsítgatásai miatt, így nem épült meg a fedett lelátó a stadionban, ráadásul veszélybe került 2000 gyermek sportolása.

Hegedűs Zoltán, a hódmezővásárhelyi Fidesz frakcióvezetője

Hegedűs Zoltán úgy véli, 2018 Vásárhely életében vesztes év volt. – A város fejlesztése leállt, a polgármester nem a beruházásokkal foglalkozott, hanem inkább a saját pártját építgette, más városokban kampányolt, tüntetéseket szervezett, vagy éppen Budapesten szónokolt. Márki-Zay Péternek köszönhetően Vásárhely vesztes város lett – jelentette ki Hegedűs Zoltán.

Kapcsolódó Cikkek