EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Sport

Hetedik GS-döntőjére készül Babos Tímea

Újra Grand Slam-döntőt játszik Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic. Az Australian Open címvédő párosa 6:4, 6:2-re verte az elődöntőben a Jennifer Brady, Alison Riske amerikai duót.

 

A soproni teniszezőnek  ez már a hetedik Grand Slam-fináléja, sőt juniorként még további öt alkalommal  játszhatott a trófeáért, és ebből hármat meg is nyert. Most itt a ragyogó alkalom, hogy megvédje címét, annál is inkább, mert a Melbourne-i tornán – legalábbis eddig – roppant meggyőzően játszott páros társával.


„Nagyon jól kiegészítjük egymást Kikivel a pályán és azon kívül is” – nyilatkozta az Origónak Timi. „A pályán jól összepasszol a játékunk, tudjuk segíteni egymást. Amikor nehéz helyzetben vagyunk, mindig jól tudunk kommunikálni, megoldjuk a problémákat. Valóban azt gondolom, hogy az elmúlt időszakban új szintre léptünk. A tavaly nyári Roland Garros és Wimbledon kudarca után próbáltunk javítani a játékunkon, új elemeket bevenni, többet foglalkozni egy picit a párossal, és ez meg is látszik. Sajnos csak ez lehet az első címvédésemmert általában a döntőig eljutottunk, de nyerni nem tudtunk.”

Babos a látszólag sima, mégis megerőltető elődöntő után elsősorban a regenerálódására figyelt, az ilyenkor kötelező levezetés után jégfürdőzéssel frissítette fel magát, hogy tökéletes állapotban legyen a pénteki fináléra. Aztán már az ágyból nézhette a tévén a Samantha Stosur, Csang Suaj–Barbora Strycová, Marketa Vondrousová  meccset, ahol kiderült, hogy ?????? ?????

Kapcsolódó Cikkek