2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Hiányszakmák oktatása indulhat el a filmalap támogatásával

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával az idén nyolc filmes hiányszakma képzése kezdődhet el, amelyek indítására március 1-jéig pályázhatnak az oktatási intézmények és szervezetek.

Profimedia

A pályázatokat most először díszletrajzoló, kellékes és világosító szakma képzési programjával is be lehet nyújtani, de felvételvezető/location manager, naplóvezető, produkciós asszisztens, rendező- és vágóasszisztens szakterületen is várják az oktatási intézmények jelentkezését – olvasható a filmalap közleményében. A Filmipari Képzési Program keretében 2016-ban bevezetett pályázati lehetőség célja a magyar filmipar szakemberhiányának hatékony és gyors orvoslása, valamint a filmgyártás versenyképességének biztosítása és a munkahelyteremtés. A pályázattal, amely figyelembe veszi az aktuális piaci igényeket, magas szakmai színvonalú, intenzív és gyakorlatorientált képzéseket támogatnak. Eddig különböző oktatási intézményekben 16 szakmában 21 képzés valósult meg, többek között segédoperatőr (focus puller), vágóasszisztens, naplóvezető és storyboard-rajzoló. A támogatott képzéseket mintegy 200 fiatal pályakezdő és pályamódosító végezte el, legtöbbjük ma már a filmszakmában dolgozik, jelenleg is 80 fő jár támogatott képzésekre. A pályázatok benyújtásának határideje március 1-je, az elbírálás folyamatos, a támogatás szelektív – írja a közlemény. Részletes információ a filmszakmai képzési pályázatról a filmalap internetes oldalán (mnf.hu) érhető el.


Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Dagonya

    A nap képe: Dagonya

    A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon idén sem maradtak szárazon a versenyzők. Európa legnagyobb terepjárós eseményén csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő merült el a sárban.

  • Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

    Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

    Egy 42 éves kamionos férfinak annyira elgurultak a gyógyszeri, hogy baseball ütővel esett neki az előtte lassan haladó tanulókocsinak a 68-as főúton Marcali-Bize irányába.