EUR: 323,41 Ft
CHF: 290,77 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Nagykanizsa

Hol van már a zsíros kenyér?!

Él a polgári hagyomány

Idén is a város báljával, a Bethlen-bállal kezdődött a farsangi szezon Nagykanizsán. Az elegáns rendezvény célja immár nyolc éve a polgári hagyományok őrzése, és persze az is, hogy akik a hétköznapi munka rohanásában a városért, egy-egy kisebb közösségért dolgozva elmennek egymás mellett, itt találkozzanak, s váltsanak néhány emberi szót. Persze ilyenkor a „rongylábúak” sem unatkoznak.


A városi bált annak idején Cseresnyés Péter akkori polgármester kezdeményezte, aki ma már az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. A honatya az estély névadójának gróf Bethlen István néha miniszterelnököt választotta, aki Kanizsa országgyűlési képviselője is volt, kormányfőként pedig a trianoni gyász és veszteség után újjáépítette Magyarországot.

Dénes Sándor polgármester és Cseresnyés Péter miniszterhelyettes az idei sikerekre is koccintott. Megkezdőnek például a Modern Városok Program nagyberuházásai (Fotó: Gergely Szilárd)

A kanizsai ellenzék a 2010-es évek elején nem értette ezt, volt, hogy az MSZP a rendezvénynek otthont adó Medgyaszay Ház elé „zsíroskenyér-partit” hirdetett, így tiltakozva az „urak szórakozása” ellen. Ám a szerény érdeklődést kiváltó fázós performance már a múlté, a Bethlen-bál viszont beépült a város rendezvénynaptárába. A résztvevők a belépők megvásárlásával jótékonysági célt is támogatnak, ezúttal a Szivárvány EGYMI munkáját, fejlesztési elképzeléseit.

Az idei bál nyitótáncát az Eraklin Táncklub Egyesület párjai mutatták be, majd a résztvevőket az est sztárvendégei, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint szórakoztatták.

Kapcsolódó Cikkek