EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Belföld

Hordókból került elő a lopott pénz

Tíz év elteltével előkerült az a pénz, amit 2009-ben egy miskolci pénzszállító cég biztonsági őre fújt meg úgy, hogy éjjel altatót kevert munkatársai italába. Kiderült, hogy egy négyfős társaság rejtegette a bankókat, amelyekből azóta bátran költekeztek is.

2009-ben egy miskolci pénzszállító cég egyik biztonsági őre úgy lopott el 650 millió forintot saját telephelyükről, hogy altatót kevert kollégái italába. D. János azóta már letöltötte büntetését, ám a pénz nem került elő. A borsodi főügyészség most négy ember ellen emelt vádat pénzmosás gyanúja miatt.


D. János a rablás után autójával egy bérelt garázsba vitte a megszerzett készpénzt, és abból mintegy 100 millió forinttal Thaiföldre utazott, a megmaradt összeg őrzését vállaló társaival pedig telefonon tartotta a kapcsolatot.

Az őrzést végző tettesek 500 millió forintot elvittek az egyikük rokonához, aki ezért ötvenmillió forintot kapott, míg a két férfi közül az egyik hét-, a másik pedig ötvenmillió forintot vett magához. A maradék pénzt két műanyag hordóba és egy kézipermetezőbe pakolták, majd a Tarcal határában lévő szőlőben elásták.

A pénz nagy része, mintegy 100 millió forint penészes és sérült lett, ezért azt 5-10 millió forintos tételekben különböző bankokba vitték, hogy sérülésmentes bankjegyeket kapjanak értük. Végül ezzel váltak gyanússá, így buktak le.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett Kálmán Olga, az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje – írja az Origo.

 • Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónflottát állítottak “hadrendbe” a Balaton partján. Az egyelőre három “minihelikopterből” álló flotta két egysége: Alfa és Bravo a bajbajutottak felderítésében nyújthat segítséget, a harmadik Charlie egy magától felfújódó mentőegységet képes ledobni a vízben.

 • Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték a paksi pedofil zenetanárt, aki táborozás közben éjjelente, a felügyeletére bízott kislányok mellé feküdt, csókolgatta és illetlen helyen simogatta őket.