EUR: 323,90 Ft
CHF: 292,33 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Dunaújváros

Hosszabbítások a Kohásznál

Bár ebben a szezonban több távozó játékosa is volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesének, a csapat magját alkotó sportolók a jövőben is a DKKA színeiben képzelik el jövőjüket, ahogy a vezetőedző, György László is. 

Ebben a szezonban távozott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia gárdájától a kiváló balkezes játékos, Kovács Anna, aki a Debrecen alakulatához szerződött, valamint Klujber Katrin, aki a Ferencváros színeiben folytatja pályafutását. A közelmúltban azonban szerződést hosszabbított hét kézilabdázó, valamint György László vezetőedző is. Eldőlt tehát, hogy Szekerczés Luca, Camila Micijevic, Csapó Kyra, Molnár Beatrix, Grosch Vivien, Szalai Babett és Kazai Anita a továbbiakban is Dunaújvárosban játszik. Már korábban meghosszabbította kontraktusát az együttessel Nick Viktória, valamint Sirián Szederke, így az alakulat „magja” együtt marad. A szakmai munkát pedig továbbra is György László irányítja. Szintén az együtteshez kapcsolódó hír, hogy Jovana Jovović letette az állampolgári esküt a dunaújvárosi városháza C termében, így már honfitársként üdvözölhették magyar játékostársai a tizenhét éves tehetséget, aki Szerbiában született, ahol két alkalommal is megválasztották az év játékosának.


Camila Micijevic (középen) is hosszabbított a Kohásszal
Archív fotó: kohaszkezi.hu

Rajta kívül Koronczai Petrára is különösen büszkék lehetnek a dunaújvárosi kézilabdadrukkerek, hiszen a játékos a legjobb utánpótláskorú játékosokat tömörítő Elit Programban vehet részt. A Magyar Kézilabda Szövetség által létrehozott program célja, hogy a fiatal tehetségeket fejlesszék. A DKKA együttese a legutóbbi fordulóban hazai pályán vereséget szenvedett a Debrecen csapatától: a félidőben még döntetlenre álló (13-13) találkozón lefújáskor a hajdúságiak egy góllal, 25-24 arányban bizonyultak jobbnak a Kohásznál. György László együttese a folytatásban szombaton, január 19-én a Mosonmagyaróvár otthonában igyekszik majd megszerezni a bajnoki pontokat. A házigazda mosoniak jelenleg a 14 csapatos bajnokság 12. helyét foglalják el, mindössze négy ponttal, míg a Dunaújváros együttese a tabella kilencedik helyén áll, összesen tíz bajnoki egységgel, két ponttal lemaradva a Kisvárda gárdájától.

Kapcsolódó Cikkek