EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,30 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Huszár Borház – Carmen

A spanyol név mögött nagyon is tüzes, ördöngösen behízelgő termék áll. Vörösboralapra érlelt, avinált, fűszerezett, magas vegetációval rendelkező, egyedi védettséget élvező nedű.

Huszár István a szülei földjén már gyerekként kapcsolatba került a szőlészettel. Nyaranta az iskolai szünetekben a környék nagyobb gazdáinál rendszeresen bérmunkát végzett. Ekkor került közel a megműveléséhez, itt ismerkedett meg a gazdálkodás alapjaival. Az 1980-as években vágott bele az önálló gazdálkodásba. Eleinte 1-2 hektárnyi területen. Az 1990-es években őstermelőként már 5-10 hektáron folytatott gazdálkodást. Ebben az időben hozta létre az első pincészetét, ahol már borászattal is foglalkozott.


2000-ben fektette le a Huszárbor Kft. alapjait. Jelenleg a világ egyik legnagyobb egybefüggő pincefalujában irányítja a vállalkozást, és 40 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik.

A vállalkozás célja, hogy a borvidék hagyományait ötvözve a legmodernebb technológiával olyan termékeket készítsen, amelyek megállják helyüket a legigényesebb hazai és uniós piacokon egyaránt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Demetervin Pincészet – Délceg

  Demetervin Pincészet – Délceg

  A 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el “Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet.

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.