EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Huszár Borház – Carmen

A spanyol név mögött nagyon is tüzes, ördöngösen behízelgő termék áll. Vörösboralapra érlelt, avinált, fűszerezett, magas vegetációval rendelkező, egyedi védettséget élvező nedű.

Huszár István a szülei földjén már gyerekként kapcsolatba került a szőlészettel. Nyaranta az iskolai szünetekben a környék nagyobb gazdáinál rendszeresen bérmunkát végzett. Ekkor került közel a megműveléséhez, itt ismerkedett meg a gazdálkodás alapjaival. Az 1980-as években vágott bele az önálló gazdálkodásba. Eleinte 1-2 hektárnyi területen. Az 1990-es években őstermelőként már 5-10 hektáron folytatott gazdálkodást. Ebben az időben hozta létre az első pincészetét, ahol már borászattal is foglalkozott.


2000-ben fektette le a Huszárbor Kft. alapjait. Jelenleg a világ egyik legnagyobb egybefüggő pincefalujában irányítja a vállalkozást, és 40 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik.

A vállalkozás célja, hogy a borvidék hagyományait ötvözve a legmodernebb technológiával olyan termékeket készítsen, amelyek megállják helyüket a legigényesebb hazai és uniós piacokon egyaránt.

Kapcsolódó Cikkek