EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Idén is nagy erőket mozgósít az adóhivatal a cigarettacsempészek ellen

November végéig negyvenmillió szál cigarettát és 15 tonna dohányt vont ki a feketepiacról az adóhivatal, és az idén is számottevő létszámot és modern technikai eszközöket vet be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a cigarettacsempészek felderítése, valamint az illegális dohánykereskedelem csökkentése érdekében – közölte a Magyar Idők.

A lap keddi száma szerint az idén a hatóság rendszeres ellenőrzéseket és rajtaütésszerű akciókat tart a határátkelőknél, a közutakon, a vásárokban és a zöldhatáron.


Leopold Róbert, a NAV jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője elmondta, a szervezet több technikai eszközt szerzett már be a jogsértő folyamatok megfékezésére, például teherautó- és a vonatröntgent, és drónokat. Az adóhivatal 2015-ben húszmillió forintért vásárolt pilóta nélküli repülőeszközt, a modern készülék segítségével úgy lehet megfigyelni a bűnözői köröket, hogy azok erről nem szereznek tudomást. A drónon található felvevőkészülék már sikeres rajtaütéshez is hozzásegítette az adóhatóság embereit.

Tavaly január eleje és november vége között negyvenmillió szál cigaretta akadt fenn a hatósági hálón, a tétel feketepiaci értéke a NAV számítása szerint meghaladta az 1,8 milliárd forintot. Ehhez 15 tonna finomra vágott és egyéb fogyasztási dohány társult, a tetemes mennyiség nagyjából 350 millió forintot ért. Cigarettából tavaly november végéig többet foglaltak le a pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók, mint 2017 egészében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden vállalati ügyfelet érint a banki adategyeztetés

  Minden vállalati ügyfelet érint a banki adategyeztetés

  Minden vállalati ügyfélnek kötelező a banki adategyeztetés, a lakossági ügyfelek közül azonban azt csak azoknak kell elvégezniük június 26-ig, akiktől az elmúlt hónapokban a bankjuk ezt közvetlenül kérte – hívta fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség hétfői, MTI-nek küldött közleményében.

 • Bom­bá­zók­kal star­tolt a Ba­la­toni Nyár

  Bom­bá­zók­kal star­tolt a Ba­la­toni Nyár

  Új­ra­in­dult a Duna Te­le­ví­zió iko­ni­kus mű­sora, a Ba­la­toni Nyár. A ki­len­ce­dik évadba lépő ma­ga­zin műsor nem bí­zott sem­mit a vé­let­lenre, gyö­nyörű lá­nyok­kal in­dí­tot­ták az új sze­zont.

 • Karácsony hazudott az adatigénylési kérés ügyében

  Karácsony hazudott az adatigénylési kérés ügyében

  A Fidesz elvárja Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestertől, hogy kérjen bocsánatot, amiért hazudott a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylésük ügyében – közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

  Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

  Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője – figyelmeztet a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Ökológiai Kutatóközpontja.