2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Nagykanizsa

Ifjú vízilabdások sikerei

Remekül úsznak és pólóznak

Remekeltek az úszó-diákolimpia körzeti döntőjében a fiatal kanizsai pólósok. A fiúk mezőnyében a kiosztott 43 éremből 28-at vízilabdás palánták szereztek meg egyéni számokban, váltóban pedig 14 alkalommal akasztottak aranyérmet KVSE-sportoló nyakába. A lányok 4-4 arany- és ezüstéremig jutottak.


A Kanizsa Vízilabda SE fiataljai, iskoláikat képviselve, a mérkőzésszezon előtti főpróbának tartották az eseményt, amelyen lemérhették felkészültségüket – fogalmazott Szabó Szilárd, a KVSE trénere.

– Játékosaink alaposan kitettek magukért – folytatta az értékelést az edző. – A legizgalmasabb versenyszám az V–VI. korcsoportos 100 méteres gyorsúszás volt, amelyben két ifjúsági játékosunk, Horváth Gyula és Kovács Ábel között csupán 2 századmásodpercnyi különbség döntött Ábel javára. Ám a kisebbek is megharcoltak egymással: a II. korcsoportban az 50 méteres gyorsúszás 1. és 4. helyezettje között mindössze 8 tizedmásodperc differencia volt. Mind a négyen a KVSE baby I. korú játékosai, akik közül Zámbó Márk került ki győztesen. A fiúk mezőnyének legmagabiztosabb győzelmét Szirtes Bátony szerezte, aki a 100 méteres gyorsúszásban fél medencehosszal verte a mezőnyt.


Az I. korcsoportos lányok között Mándli Lara teljesítménye emelkedett ki a mezőnyből, aki gyors- és mellúszásban is hatalmas különbséggel győzött.

A pólós váltók is remekeltek, 14 aranyat szereztek (Fotó: KVSE)

Pár nappal korábban a KVSE fiataljai arról is tanúbizonyságot tettek, hogy nemcsak úszni, hanem vízilabdázni is tudnak. A 2006-ban születettekből álló gyermekcsapat a budapesti Kőér utcai uszodában szállt vízbe, hogy kiharcolja a felsőházi rájátszásba jutást.

– Úgy számoltunk, hogy ha az egyik mérkőzést megnyerjük, akkor valószínűleg sikerül a tervünk – mondta Sallai Csanád, a csapat edzője. – Ezért megegyeztünk a gyerekekkel, hogy nem az első találkozó a fontos, de beleállunk abba is, ám ha a találkozó feléig nem tudjuk tartani az ellenfelet, akkor inkább a második mérkőzésre koncentrálunk, és elengedjük az elsőt.

Nos, a Balaton SC elleni összecsapás úgy alakult a KVSE számára, ahogyan nem szokott hasonló erősségű csapatok ellen: lerohanták ellenfelüket, s végül 13-12-re győztek, s ezzel visszavágtak a Balatonfűzfőnek a nyári nagy pofonért. Ezzel a sikerrel már zsebükben volt a továbbjutás, de a fiúk – igaz, rendkívül fáradtan – hatalmas elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a Polo SC ellen, aminek 11-7-es diadal lett az eredménye.

A két győzelemmel a KVSE a felsőházba jutott, és az 1–5. helyezésért csatázhat tovább.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.