EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Dunaújváros

Igazi különlegesség a szoborpark

Mintegy ötven, acélból készült szobor látható Dunaújvárosban, a Duna-parti sétány különböző pontjain. Az első alkotások a 60-as években kerültek ki. A műveket a Dunaferr által támogatott művészcsoport tartja karban.

A Dunaferr-Art Dunaújváros egyesület elnöke, Várnai Gyula képzőművész a DSTV-nek adott interjúban elmondta: az egyesület a Dunaferr és a város közreműködésével 1990-ben jött létre, és az volt a céljuk, hogy az elmúlt évtizedek közös munkával létrejött szobrait gondozásba vegyék. Az alapítványt az elmúlt években ismét felkarolta a vasmű, így működésük jelenleg is biztosítva van. Várnai Gyula hozzátette: kísérleti jelleggel helyezték el az első szobrokat, és két-három évente állítanak ki új alkotásokat.


Az Acélszobrok némelyike monumentális méretű

A mintegy ötven szobornak helyet adó parkban egyebek mellett Zámbó István, Ingo Glass és Móder Rezső munkái is láthatók. A kiállított acélszobrok zsűri által becsült értéke összesen körülbelül 1,5 milliárd forint. A Dunaferr-Art Dunaújváros elnöke kiemelte: a kiállított művek a kortárs művészetet képviselik, és a város lakói is kedvezően fogadták.

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.