EUR: 334,84 Ft
CHF: 306,33 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb XVIII.kerület

Igazi ünnep a lurkók számára

A Dráva utcai Lurkó-liget Óvoda közel százötvenmillió forintos fejlesztésen átesett, emeletráépítéssel bővített épületét a múlt héten adták át, amit egy jeles jubileummal, az intézmény fennállásának 45 éves évfordulójával kötöttek össze.

(fotó: Városkép)

A Lurkó-liget óvoda korszerűsítése és bővítése – ami a tavalyi év legnagyobb intézményi beruházása a kerületben – a nyáron kezdődött. Az emeletráépítés révén kialakítottak egy új csoportszobát, és az emeleten kapott helyet az új, nagyobb tornaterem is − tájékoztatott az önkormányzat.


– Az ötven négyzetméteres multifunkciós csoportszobában étkeznek, játszanak és szunyókálnak az ovisok. Munkatársaim a belső átalakítások nagy mesterei, az asztalkák és a kiságyak cseréjét rövid időn belül teljesítik. Innen kilépve egy körülbelül 27 négyzetméteres kiegészítő helyiségen keresztül vezet az út a mai ünnepi programunk helyszínéhez, a 60 négyzetméteres új tornateremhez. Az egész épület energetikailag is megújult, az összes homlokzat hőszigetelést kapott, az elavult kazán helyére kondenzációsat építettek be, és a régi, ormótlan kéményt lebontották − mondta az intézmény vezetője, Borbély Szilvia a helyszínen.

A gyerekek is készültek a megnyitóra (fotó: Városkép)

– Mert nagyot álmodni az intézményvezető asszony, és az álom valósággá vált. Jó ide bejönni, körülnézni. Egy biztos, az ovisok kitűnő környezetben élhetik felhőtlen éveiket – hangsúlyozta köszöntőjében Kucsák László miniszteri biztos.


– Egy település, egy kerület akkor tud közösség maradni, ha élhető és szerethető jövőképet vetít a tagjai elé, olyan célokat, amelyeket mindenki magáénak vall. Minden évben, amikor az önkormányzatunk tennivalóit tervezzük, költségvetést készítünk, pályázatok után kutatunk. A legfontosabb beruházások sorában mindig ott lesznek óvodáink, iskoláink. És ha találunk olyan kedvező konstrukciót, mint például itt, a Lurkó-liget Óvoda esetében, hogy a kormány százmillióval támogatja a korszerűsítést, akkor azon leszünk, hogy mellé tudjuk tenni a maradék összeget, ahogy most is a 46 millió forintot. Igyekszünk kihasználni minden alkalmat, ami a jövőt építi, ami gyermekeink boldogulását szolgálja, és ez így lesz mindig – mondta többek között a polgármester.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…