EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Ilyen lesz a Dél-pesti Centrumkórház

Bemutatták a Nagyvárad térre megálmodott Dél-pesti Centrumkórház terveit, amelyeket a ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. készített. A létesítmény az Egészséges Budapest Program keretében 188 milliárd forintból valósul meg az egyesített Szent István és Szent László kórházból. A dél-pesti centrum mellett még két másik nagy kórházi centrumot létesít a kormány, az egyiket Dél-Budán, a másikat pedig Észak-Pesten.

A centrumkórház 190 ezer négyzetméteres területen terül el.


Forrás: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft.

 

A kórházhoz egy 1200 férőhelyes parkoló is tartozik majd.

Forrás: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft.

 

A tervezők fontosnak tartották a zöld területek kialakítását, így a központi park mellett tetőkert is a betegek rendelkezésére áll majd. Emellett kifejezett cél volt olyan közösségi terek megalkotása, ahol a csendes elvonulástól a nyugodt orvos-beteg párbeszéden át akár közös filmnézésre, koncertek vagy tudományos előadások meghallgatására is lehetőségük van a gyógyulóknak.


Forrás: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft.

A létesítmény „egykapus kórház” lesz, azaz minden látogató és járóbeteg egy irányból, a Nagyvárad tér felől juthat be az épületbe (akár az aluljáróból is), ami jelentősen segíti a betegirányítást, a betegek osztályozását, és azt, hogy az ide érkezők a lehető leggyorsabban eljuthassanak az általuk kívánt helyre.

Forrás: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft.

Az ápolási terek, a betegszobák berendezése, az anyaghasználat, a fények, a színek vagy a helyiségekben alkalmazott textilek mind a barátságos, nyugalmat árasztó, betegközpontú környezet megteremtését szolgálják

Kapcsolódó Cikkek