EUR: 317,44 Ft
CHF: 280,27 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Ilyen lesz a Dél-pesti Centrumkórház

Bemutatták a Nagyvárad térre megálmodott Dél-pesti Centrumkórház terveit, amelyeket a ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. készített. A létesítmény az Egészséges Budapest Program keretében 188 milliárd forintból valósul meg az egyesített Szent István és Szent László kórházból. A dél-pesti centrum mellett még két másik nagy kórházi centrumot létesít a kormány, az egyiket Dél-Budán, a másikat pedig Észak-Pesten.

A centrumkórház 190 ezer négyzetméteres területen terül el.


Forrás: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft.

 

A kórházhoz egy 1200 férőhelyes parkoló is tartozik majd.

Forrás: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft.

 

A tervezők fontosnak tartották a zöld területek kialakítását, így a központi park mellett tetőkert is a betegek rendelkezésére áll majd. Emellett kifejezett cél volt olyan közösségi terek megalkotása, ahol a csendes elvonulástól a nyugodt orvos-beteg párbeszéden át akár közös filmnézésre, koncertek vagy tudományos előadások meghallgatására is lehetőségük van a gyógyulóknak.


Forrás: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft.

A létesítmény „egykapus kórház” lesz, azaz minden látogató és járóbeteg egy irányból, a Nagyvárad tér felől juthat be az épületbe (akár az aluljáróból is), ami jelentősen segíti a betegirányítást, a betegek osztályozását, és azt, hogy az ide érkezők a lehető leggyorsabban eljuthassanak az általuk kívánt helyre.

Forrás: ZDA-Zoboki Építésziroda Kft.

Az ápolási terek, a betegszobák berendezése, az anyaghasználat, a fények, a színek vagy a helyiségekben alkalmazott textilek mind a barátságos, nyugalmat árasztó, betegközpontú környezet megteremtését szolgálják

Kapcsolódó Cikkek

 • Demetervin Pincészet – Délceg

  Demetervin Pincészet – Délceg

  A 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el “Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet.

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.