EUR: 328,11 Ft
CHF: 297,55 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Külföld

Ilyen Soros Magyarországot lejárató EP-kampánya

Európai körutat indított a Liberties, a Soros- féle NGO-szövetség, amely korábban a migráció legalizációjáért is harcba szállt.

A berlini székhelyű szervezet populizmussal, nacionalizmussal, intoleranciával és idegengyűlölettel riogatna tájékoztató “turnéjukon”.


„Szeretnéd, ha egy békés, erős, multinacionális Európában élhetnél, ahol hatékony az együttműködés a különféle hátterű emberek között? Akkor tanítsd meg a gyermekeidnek, hogy a homogén nemzet mint olyan pusztán egy adott célokat szolgáló konstrukció” – taglalja a Civil Liberties Union for Europe, röviden Liberties nevű szervezet honlapján elérhető, A történelem egyetlen hiteles értelmezéséről című cikkében Reich Orsolya – értekezik a Magyarhírlap.hu.

A lap értesülései szerint Reich Orsolya annak fontosságát hangsúlyozza, hogy a szabad és kritikus gondolkodást már az általános iskolákban el kell sajátítani, szemben a tekintélyelvű kormányok által erőltetett nacionalizmussal. A Liberties egyébként vállaltan beszáll az EP-kampányba is: népszerűsítő körútra indul az új könyvével, amely arról szól, miért szavaznak annyian a populistákra, és mit lehet ez ellen tenni. A honlapjukon elérhető tájékoztatás szerint a tekintélyelvű pártok megszerzik vagy megfélemlítik a sajtót és így elérik, hogy a nyilvánosság rettegje és gyűlölje a kisebbségeket, így a migránsokat, továbbá átformálják az oktatást, amely így az intolerancia és az idegengyűlölet meleg­ágya, a nők, az LMBTI emberek és az etnikai kisebbségek elnyomásának eszköze lesz.


A Liberties kezdeményezte azt is, hogy az Európai Bizottság terjessze ki a migránsokat támogató programokat, illetve erősítse meg emberi jogi védelmüket. Szerintük, ahhoz, hogy a migránsok legálisan és biztonságosan elérjék Európát, belépési útvonalat kellene biztosítani a bevándorlók számára részben az NGO-k bevonásával, érkezésüket követően pedig azonnal biztosítani kell a társadalomba való beilleszkedésüket.

Dénes Balázs, a Civil Liberties Union for Europe nevű Soros-szervezet vezetője bevallotta, hogy most is keményen dolgoznak azon, hogy elérjék: Németország gazdasági nyomás alá helyezze Magyarországot – írja a Magyar Idők.

A portál beszámolója szerint Dénes egy bizalmas beszélgetésen elárulta: arra biztatta a német külügyet, hogy az itteni német cégeken keresztül magyarok munkahelyei­vel zsarolja az Orbán-kormányt. Amikor arról kérdezték, hogyan tud nyomást gyakorolni a magyar kormányra, akkor a német tulajdonú magyarországi Mercedes-, Audi- és Bosch-gyárakat említette. Akcióját a Soros-szervezetekkel kapcsolatos törvényi szabályozás visszavonása érdekében látta szükségesnek.

A TASZ korábbi vezetője arról is beszélt, hogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa a szervezete fő támogatója: „Kaptunk egymillió dollárt a Nyílt Társadalom Alapítványtól (OSF). Miután a mi szervezetünk az OSF alvállalkozása, a projekt egy ideig az OSF-nél futott. Négy év után, amikor azt mondtuk, készek vagyunk, elindíthatjuk, Soros azt mondta nekem: tudj róla, hogy adunk még hárommilliót a következő három évre” – olvasható a Magyar Idők oldalán.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek