EUR: 323,73 Ft
CHF: 292,08 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb Nagykanizsa

Ima a Krisztus-hívők egységéért

Még vasárnapig tart az ökumenikus imahét Nagykanizsán. A nemzetközi keresztény-keresztyén programsorozat anyagát ezúttal indonéz testvérek állították össze, központi gondolata pedig Mózes könyvéből származik: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…”

Az ökumenikus imahét a városban múlt vasárnap a Felsőtemplomban kezdődött (Fotó: Gergely Szilárd)

Egy másik fontos gondolat szerint lakóhelyünk olyan hely, amit Isten adott, Isten jelölt ki élettérként, s a keresztény ember a szülőföldjére azzal a szeretettel és felelősséggel tekint, ahogyan azt a teremtő Isten adta, aki a szívünket is megtöltötte a szülőföld iránti szeretettel, hazaszeretettel. Az imahét alkalmából kiadott füzetben Veres András katolikus és Steinbach József református püspök leszögezi: „A szülőföldön jelentkező bajokat – amelyek bűnös emberi voltunk következményei – együtt igyekszünk megoldani családunk, népünk, egyházunk és az egész keresztény világ ügyeként. Az elért eredmények és sikerek pedig közös örömünk részei. Ez lesz az a fontos lépés, amely jelzi a szilárd hitet, az Istenbe kapaszkodást.”


Pénteken a református templomban Csorba Tamás, szombaton az evangélikus templomban Kozma Róbert, vasárnap a református templomban Nagy Vendel hirdet igét.

Kapcsolódó Cikkek