EUR: 312,87 Ft
CHF: 275,91 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Íme a Jobbik-elnök náci karlendítéses botrányának előzményei – Videó!

Az Origo összeszedte az az elmúlt két évtized legsúlyosabb antiszemita botrányait. Mint ismert, Sneider Tamás neje az esküvőjén náci karlendítéssel pózolt, amiről egy videó is napvilágot látott. Ezután joggal vetődik fel a kérdés, vajon  hogyan jutottunk el Sneider és neje néhány napja kirobbant botrányáig? 

A portál elsőként a 2004. októberében történt incidenst említi meg, amikor  Zuschlag János a holokauszt áldozatainak emlékére rendezett, akkor még Fiatal Baloldal nevű, ifjú szocialista tüntetésen vetemedett arra az akkori MSZP-s országgyűlési képviselő Zuschlag János, hogy a holokauszt áldozatain és azok szenvedésén viccelődjön.


Erről egy videót is mutatnak:

Szintén 2004-ben történt, hogy Hegedűs Lóránt, a jobbikos politikus református lelkész férje, korábban azt mondta, hogy a magyarság ki van rekesztve a legfontosabb döntési pozíciókból, és a zsidóságot ki kell rekeszteni:a hazai zsidóságot, az úgynevezett galíciai jöttmenteket ki kell rekeszteni, mert különben ők lesznek azok, akik kirekesztenek bennünket – emlékeztet a portál.


Vona Gábor Betlen János műsorvezetőt élő adásban küldte el Izraelbe, erről szintén van felvétel.

Gyöngyösi Márton is bőven kivette a részét a botrányokból.

A Lokál is beszámolt arról az esetről, amikor a zsidó származású képviselők listázását javasolta a parlamentben 2013-ban.

Íme Gyöngyösi javaslata:

Kulcsár Gergely akkor szerzett magának országos ismertséget, amikor már parlamenti képviselőként beleköpött a holokauszt áldozataira emlékeztető Duna-parti cipőkbe, egy másik alkalommal pedig horogkeresztekből összerakott üdvözlő levelet küldött e-mailben képviselőtársainak.

Az Origo teljes cikkében még számos botrányt megemlítenek, amik a mai napig következmények nélkül maradtak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.

 • Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Elfogadhatatlannak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető holokausztgyalázó, antiszemita kijelentéseit a Mazsihisz az Origo kérdéseire válaszolva. Mint emlékezetes a portál által megszerzett videókon a Jobbik második embere, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását is javasolta, utána egy fórumon a zsidó népirtással viccelődött.

 • Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Hiányos, majd eltüntetett pénzügyi beszámoló a családi cégben, furcsa lakáskiutalás és még furcsább, közbeszerzést megkerülő pályáztatás – ezek a botrányok alakultak ki néhány hét alatt az “összellenzéki” hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter körül.

 • Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Az Országgyűlés 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december történt botrányos akció miatt, amelyet ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt követtek el a politikusok.