2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Íme a Jobbik-elnök náci karlendítéses botrányának előzményei – Videó!

Az Origo összeszedte az az elmúlt két évtized legsúlyosabb antiszemita botrányait. Mint ismert, Sneider Tamás neje az esküvőjén náci karlendítéssel pózolt, amiről egy videó is napvilágot látott. Ezután joggal vetődik fel a kérdés, vajon  hogyan jutottunk el Sneider és neje néhány napja kirobbant botrányáig? 

A portál elsőként a 2004. októberében történt incidenst említi meg, amikor  Zuschlag János a holokauszt áldozatainak emlékére rendezett, akkor még Fiatal Baloldal nevű, ifjú szocialista tüntetésen vetemedett arra az akkori MSZP-s országgyűlési képviselő Zuschlag János, hogy a holokauszt áldozatain és azok szenvedésén viccelődjön.


Erről egy videót is mutatnak:

Szintén 2004-ben történt, hogy Hegedűs Lóránt, a jobbikos politikus református lelkész férje, korábban azt mondta, hogy a magyarság ki van rekesztve a legfontosabb döntési pozíciókból, és a zsidóságot ki kell rekeszteni:a hazai zsidóságot, az úgynevezett galíciai jöttmenteket ki kell rekeszteni, mert különben ők lesznek azok, akik kirekesztenek bennünket – emlékeztet a portál.


Vona Gábor Betlen János műsorvezetőt élő adásban küldte el Izraelbe, erről szintén van felvétel.

Gyöngyösi Márton is bőven kivette a részét a botrányokból.

A Lokál is beszámolt arról az esetről, amikor a zsidó származású képviselők listázását javasolta a parlamentben 2013-ban.

Íme Gyöngyösi javaslata:

Kulcsár Gergely akkor szerzett magának országos ismertséget, amikor már parlamenti képviselőként beleköpött a holokauszt áldozataira emlékeztető Duna-parti cipőkbe, egy másik alkalommal pedig horogkeresztekből összerakott üdvözlő levelet küldött e-mailben képviselőtársainak.

Az Origo teljes cikkében még számos botrányt megemlítenek, amik a mai napig következmények nélkül maradtak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.