EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Életmód

Író, shakerrel a kezében

A jó koktélban és a jó regényben az a közös, hogy egyikben sincs uralkodó elem, minden összetevő hozzátesz valamit az összhanghoz – vallja Csabai Márk, akinek legújabb regényére, a Nem mondhatsz nemet! című könyvre is tökéletesen illik ez a recept.

Miközben a Lokál stábjának kevert egy Slim’n Sexy koktélt, azt is elmesélte, hogyan hogyan lett az elismert bármixerből az ország egyik legismertebb írója.


– Vendéglátósként a családi étteremben kezdtem, aztán szórakozóhelyeken dolgoztam rengeteget, és amikor nem volt vendég, akkor a pultban írtam a regényemet – mesélt a kezdetekről Csabai Márk, akinek első olvasói is a vendégei voltak, és a mai napig szívesen beáll a pult mögé, sőt esküvők szervezését, levezénylését is vállalja. – Egy lány miatt kezdtem el írni, hogy imponáljak neki. Ő biztatott, hogy ez jó, folytassam bátran. Így született meg az első regény. Azóta a Nem mondhatsz nemet! a nyolcadik. Számos visszajelzést kapok, rengeteg olvasóm keresett meg, hogy miattam szerette meg a regényeket, és gyakorlatilag együtt halad az életem velük. Bárki számára elérhető vagyok, rendszeresen tartom a kapcsolatot az olvasóimmal, akik gyakran már a gyerekeikkel érkeznek az író-olvasó találkozókra.

Az író az ismertség árnyoldalát is megtapasztalta, hiszen hosszú időn keresztül zaklatta egy női rajongója. A történet most csengett le benne annyira, hogy a négy évvel ezelőtti esetről regényt írjon. A Nem mondhatsz nemet! című könyv alapja lett ez a sztori.


– Nem csak a nőket viseli meg, ha valaki belemászik az életükbe, ezt férfiként sem könnyű megélni. Főleg úgy, hogy az online világban, a közösségi oldalaimon is pocskondiázott, megkereste a vállalkozásaimat, a rajongóimnak is küldött rendszeresen üzeneteket, és az ügy elég messzire ment. Végül sikerült pontot tenni az egésznek a végére – árulta el lapunknak Csabai Márk, aki vallja: akkor lehet jól megírni a történetet, ha érzelmileg eltávolodik tőle, és külső szemmel mérlegeli az eseményeket. – Nincs egyértelműen negatív vagy pozitív karakter, hiszen minden szereplőnek megvan a saját motivációja, ami működteti. Pontosan olyan ez, mint egy jó koktél: egyik íz – vagyis karakter – sem lehet domináns, fontos, hogy minden összesimuljon, hiszen az életben sem lehet tudni, hogy mikor, ki kap főszerepet a történetünkben.

Slim’n Sexy, ahogy Csabai Márk készíti

Hozzávalók: 40 ml jó minőségű konyak (pl.Rémy Martin V), 30 ml gránátalmalé, 15 ml lime-lé.
Díszítéshez: lime-szeletek.
Elkészítés: mixeld össze a hozzávalókat sok jéggel, és töltsd magas pohárba. A pink italt díszítsd friss lime-darabokkal, vagy lime-héjjal. Tökéletes csajos ital pizsamapartikhoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Konyhai trükkök kolisoknak

  Konyhai trükkök kolisoknak

  A főiskolások és az egyetemisták  ősztől azzal szembesülnek, hogy már nem anyu főzi a vacsorát. Néhány alapötlet azonban megmenthet az előre csomagolt műanyag ételek monotonitásától és a pénztárca szivattyúzó pizzarendeléstől.

 • 800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  Több mint 848 millió forintra pályázhatnak szeptember 6-ig a hazai és határon túli köznevelési intézmények, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyházi és civil szervezetek a Nemzeti Tehetség Program keretében.

 • Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Az utóbbi rekordmeleg napok megviselik a szervezetet, különösen a szívbetegekét és alvási nehézségekkel küzdőkét. A hőség viszont az egészségesekre is veszélyt jelenthet, olyan tünetek jelentkezhetnek vezetés közben…