EUR: 352,48 Ft
CHF: 331,25 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Életmód

Író, shakerrel a kezében

A jó koktélban és a jó regényben az a közös, hogy egyikben sincs uralkodó elem, minden összetevő hozzátesz valamit az összhanghoz – vallja Csabai Márk, akinek legújabb regényére, a Nem mondhatsz nemet! című könyvre is tökéletesen illik ez a recept.

Miközben a Lokál stábjának kevert egy Slim’n Sexy koktélt, azt is elmesélte, hogyan hogyan lett az elismert bármixerből az ország egyik legismertebb írója.


– Vendéglátósként a családi étteremben kezdtem, aztán szórakozóhelyeken dolgoztam rengeteget, és amikor nem volt vendég, akkor a pultban írtam a regényemet – mesélt a kezdetekről Csabai Márk, akinek első olvasói is a vendégei voltak, és a mai napig szívesen beáll a pult mögé, sőt esküvők szervezését, levezénylését is vállalja. – Egy lány miatt kezdtem el írni, hogy imponáljak neki. Ő biztatott, hogy ez jó, folytassam bátran. Így született meg az első regény. Azóta a Nem mondhatsz nemet! a nyolcadik. Számos visszajelzést kapok, rengeteg olvasóm keresett meg, hogy miattam szerette meg a regényeket, és gyakorlatilag együtt halad az életem velük. Bárki számára elérhető vagyok, rendszeresen tartom a kapcsolatot az olvasóimmal, akik gyakran már a gyerekeikkel érkeznek az író-olvasó találkozókra.

Az író az ismertség árnyoldalát is megtapasztalta, hiszen hosszú időn keresztül zaklatta egy női rajongója. A történet most csengett le benne annyira, hogy a négy évvel ezelőtti esetről regényt írjon. A Nem mondhatsz nemet! című könyv alapja lett ez a sztori.


– Nem csak a nőket viseli meg, ha valaki belemászik az életükbe, ezt férfiként sem könnyű megélni. Főleg úgy, hogy az online világban, a közösségi oldalaimon is pocskondiázott, megkereste a vállalkozásaimat, a rajongóimnak is küldött rendszeresen üzeneteket, és az ügy elég messzire ment. Végül sikerült pontot tenni az egésznek a végére – árulta el lapunknak Csabai Márk, aki vallja: akkor lehet jól megírni a történetet, ha érzelmileg eltávolodik tőle, és külső szemmel mérlegeli az eseményeket. – Nincs egyértelműen negatív vagy pozitív karakter, hiszen minden szereplőnek megvan a saját motivációja, ami működteti. Pontosan olyan ez, mint egy jó koktél: egyik íz – vagyis karakter – sem lehet domináns, fontos, hogy minden összesimuljon, hiszen az életben sem lehet tudni, hogy mikor, ki kap főszerepet a történetünkben.

Slim’n Sexy, ahogy Csabai Márk készíti

Hozzávalók: 40 ml jó minőségű konyak (pl.Rémy Martin V), 30 ml gránátalmalé, 15 ml lime-lé.
Díszítéshez: lime-szeletek.
Elkészítés: mixeld össze a hozzávalókat sok jéggel, és töltsd magas pohárba. A pink italt díszítsd friss lime-darabokkal, vagy lime-héjjal. Tökéletes csajos ital pizsamapartikhoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • A szenior okosórával mindig el lehet érni a papát

  A szenior okosórával mindig el lehet érni a papát

  Az okostelefonok ellen tiltakozó korosztály számára ideális a Senior Okosóra, hiszen megszűnik bennük az a félelem, hogy elállítottak, a többi családtag számára pedig megnyugtató, hogy bármikor  el lehet érni a nagymamát vagy  a nagypapát.

 • Szúnyogok ellen természetes módszerekkel!

  Szúnyogok ellen természetes módszerekkel!

  A szúnyogirtás minden korszaknak egy sajátos tevékenysége, enélkül a nyári estéket nemigen ússzák meg az emberek. Csapdosni ide-oda, szidni a kellemetlenkedő zümmögőket, úgy tűnik, sosem megy ki a divatból. Eme lények szívósak, szaporák.

 • Ruhára és autóra gyűjtenek a fiatalok

  Ruhára és autóra gyűjtenek a fiatalok

  Egyre tudatosabban spórolnak a fiatalok. Az OTP Bank megbízásából készült most egy kutatás, amelyből kiderült, hogy melyek a legfontosabb takarékossági szempontjaik.