2019. június 26., szerda
János, Pál

Extra

Ismét magyar szakácsért szoríthatunk a Bocuse d’Oron

Pohner Ádám és a magyar csapat január 28-án, méri össze tudását a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Oron Lyonban.

Huszonnégy ország legjobb séfjei találkoznak a világversenyen, ahol a 25 éves Ádám, a legfiatalabb versenyző lesz. – A hangulat Lyonban fantasztikus. Függővé commis-ként (segítőként – a szerk.) váltam, de most versenyzőként térhetek vissza. Nekem most ez jelenti a világot, főzök megállás nélkül, kompromisszumok nélkül – mondta tavalyi kisfilmjében Ádám, aki idén másodjára áll versenyzőként a „rajtvonalra”. A 2019-es verseny a tavaly elhunyt alapító, Paul Bocuse munkásságának állítanak emléket. Két ételt kell elkészíteni minden versenyzőnek, az egyik egy igazi francia klasszikus, a zöldség chartreuse (rétegzett zöldségek), sokféle kagylóval. A másik egy hústál, aminek a kötelező alapanyaga a csontos borjúkaraj.MTI/Balogh Zoltán

MTI/Balogh Zoltán

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Nanushka a francia divatfővárost is beveszi

  Nanushka a francia divatfővárost is beveszi

  A ma­gyar di­vat­márka több si­ke­res New York-i be­mu­tató után pén­te­ken a pá­ri­zsi di­vat­hé­ten pre­zen­tálta a 2020-as ta­vasz-nyári kol­lek­ci­ó­ját.

 • Így néznek ki ma a Backstreet Boys tagjai

  Így néznek ki ma a Backstreet Boys tagjai

  Tegnap adott koncertet Budapesten a Backstreet Boys, a fiúzenekar, akik a 90-es években meghódították a világot, azzal együtt pedig milliók szívét. Nem volt olyan tini, akinek ne lett volna tele a szobája a csapat poszterivel, aki ne lassúzott volna a dalaikra a szórakozóhelyeken.

 • Becsajozott Shawn Mendes?

  Becsajozott Shawn Mendes?

  Nemrég jelent meg Shawn Mendes és Camila Cabello közös dala, a Senorita, a rajongók pedig rögtön gyanakodni kezdtek, hogy talán nemcsak munka, hanem szerelem is van a dologban.