EUR: 334,37 Ft
CHF: 306,55 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Sopron

Ismét vasútmodell-kiállítás

Terepasztalok, makettek és diorámák pincétől a padlásig – többek között ezt kínálja a XI. Vasútmodell-kiállítás, amely január 25. és 27. között várja az érdeklődőket a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

Január végén három napra ismét a modellvasút lesz a főszereplő a Liszt Központban. Szinte az egész házat benépesítik a kisebb-nagyobb terepasztalok, mesés tájak és valósághű szerelvények. A 2019-es kiállítás díszvendégei a debreceni modellezők lesznek – a Páneurópai Piknik közelgő 30. évfordulója tiszteletére. Különleges színfoltnak ígérkezik a legrégebbi bécsi klub jelenléte is: az ő asztalukon igazi alpesi környezetben közlekednek a szerelvények – sok életképpel, látványos belső világítással, „igazi” füsttel. A győri klub a tervek szerint a teljes Petőfi termet betölti majd óriási terepasztalával, de a házigazda soproni vasútmodellező klub is sok újdonsággal készül. A működő miniatűrök mellett maketteket és diorámákat is megcsodálhatnak a látogatók.
Tavaly nagy siker volt az „éjszakai” menet, úgyhogy most azt tervezik, hogy az utolsó fél órában mindhárom napon „by night” üzemelnek a terepasztalok: vagyis csak a belső világítások és a mini kültéri lámpácskák világítanak majd, ami a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt páratlan élmény lesz.


 

Vasútmodellek töltik meg a Liszt Központot három napon át
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.