EUR: 323,73 Ft
CHF: 292,08 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb Debrecen

Jelentkezz a Debreceni Egyetemre!

Mérnöktanár, kulturális mediáció, romológia, lótenyésztő, lovassportszervező és agrármérnök szak duális formában – a Debreceni Egyetem hazánkban az egyik legszélesebb képzési kínálattal, 168 szakkal, köztük öt új képzéssel várja a jelentkezőket. Elindult a 2019. évi általános felvételi eljárás.

A felvételizőknek február 15-ig kell dönteniük arról, hogy melyik felsőoktatási intézményben szeretnének továbbtanulni. A Debreceni Egyetem 71 alap- és 84 mesterszakkal, 6 osztatlan képzéssel, valamint 7 felsőoktatási szakképzéssel várja a jelentkezőket.


– Intézményünk 14 karán a legszélesebb képzési kínálatot nyújtja leendő hallgatóinak, amivel nemcsak a tudomány új fejlődési irányait, hanem a munkaerő-piaci igényeket is követjük. Nem véletlen, hogy a meglévők mellett új szakjaink iránt is azonnal óriási az érdeklődés, amit a jelentkezési adatok és a felvett hallgatók létszáma is igazol – fogalmazott Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A Debreceni Egyetem 2019 szeptemberétől 5 új képzést kínál. Most először lehet jelentkezni a romológia, valamint a lótenyésztő és lovassportszervező agrármérnöki alapszakokra, továbbá a kulturális mediáció és mérnöktanár mesterszakra, a vidékfejlesztési agrármérnöki MSc pedig az új tanévben már duális képzési formában is indul. Az eljárás tudnivalóit és a meghirdetett képzéseket tartalmazó hivatalos Felsőoktatási felvételi tájékoztató kizárólag elektronikusan jelenik meg a www.felvi.hu oldalon.

Kapcsolódó Cikkek