EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Békéscsaba

Jó formában van Márton Anita

A Budapest Régió Nyílt Fedett Pályás Bajnokságával megkezdődött a 2019. évi hazai tető alatti bajnoki idény. Az elkövetkező hétvégéken országos bajnokságok, nyílt versenyek következnek.

A január 19-i atlétikai idénynyitó rangos látnivalóval indult, hosszú kihagyás után ismét rajthoz állt Márton Anita, a súlylökés regnáló fedett pályás világbajnoka. A dobókörnél összegyűlt szépszámú hozzáértő közönség biztató tapsa közepette a Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője 17,22 méteres teljesítménnyel nyitotta téli versenyszériáját.


„Három hete kezdtünk el lökni, amely nem indult könnyen – mondta Márton Anita az eredményhirdetés előtt. – Örülök ennek a 17 méter feletti lökésnek, EB-szint is lett. Habár jobban kezdtem az előző években, de van még bőven lehetőség. Még nem találtam bele egyetlen egy lökésbe se, kell még egy kis idő, hogy visszaszerezzem régi önmagamat. Szerencsére elég sok versenyem van. Jövő héten Bostonban állok dobókörbe, az első Word Indoor Tour állomáson. Majd Torun, Düsseldorf a nemzetközi program és közben itthon is elindulok minden lehetőségen. Versenyről versenyre tudok egyre jobban belelendülni, szeretnék minden alkalmat kihasználni” – olvasható a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján.

„Gyakorlatilag az egész alapozást szinte a nulláról kezdtük” – tette hozzá Eperjesi László, a fedett pályás vb-győzelme mellett kétszeres fedett pályás Európa-bajnok, kilencszeres fedett pályás magyar bajnok atlétanő edzője. „Az igaz, hogy Anita a kimaradt időszakban felsőtestre tudott dolgozni, de az oly fontos lábmunka teljesen kimaradt, nem terheltük. Ezt november elején kezdtük el. Most teljesen rendben van, minden munkát el tud végezni. Fizikálisan olyan állapotban van, mint tavaly a világbajnokság megnyerése előtt. A technikai oldalt kell fejleszteni, ez is fokozatosan, napról napra változik, egyre jobban beletalál. A mai eredmény annyi, amit vártam tőle, 17,22-métert mondtam a verseny előtt. A jövő heti bostoni viadalon akár a 18 métert is elérheti.”


Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.