EUR: 334,10 Ft
CHF: 304,81 Ft
2019. november 11., hétfő
Márton

Egyéb Békéscsaba

Jó formában van Márton Anita

A Budapest Régió Nyílt Fedett Pályás Bajnokságával megkezdődött a 2019. évi hazai tető alatti bajnoki idény. Az elkövetkező hétvégéken országos bajnokságok, nyílt versenyek következnek.

A január 19-i atlétikai idénynyitó rangos látnivalóval indult, hosszú kihagyás után ismét rajthoz állt Márton Anita, a súlylökés regnáló fedett pályás világbajnoka. A dobókörnél összegyűlt szépszámú hozzáértő közönség biztató tapsa közepette a Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője 17,22 méteres teljesítménnyel nyitotta téli versenyszériáját.


„Három hete kezdtünk el lökni, amely nem indult könnyen – mondta Márton Anita az eredményhirdetés előtt. – Örülök ennek a 17 méter feletti lökésnek, EB-szint is lett. Habár jobban kezdtem az előző években, de van még bőven lehetőség. Még nem találtam bele egyetlen egy lökésbe se, kell még egy kis idő, hogy visszaszerezzem régi önmagamat. Szerencsére elég sok versenyem van. Jövő héten Bostonban állok dobókörbe, az első Word Indoor Tour állomáson. Majd Torun, Düsseldorf a nemzetközi program és közben itthon is elindulok minden lehetőségen. Versenyről versenyre tudok egyre jobban belelendülni, szeretnék minden alkalmat kihasználni” – olvasható a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján.

„Gyakorlatilag az egész alapozást szinte a nulláról kezdtük” – tette hozzá Eperjesi László, a fedett pályás vb-győzelme mellett kétszeres fedett pályás Európa-bajnok, kilencszeres fedett pályás magyar bajnok atlétanő edzője. „Az igaz, hogy Anita a kimaradt időszakban felsőtestre tudott dolgozni, de az oly fontos lábmunka teljesen kimaradt, nem terheltük. Ezt november elején kezdtük el. Most teljesen rendben van, minden munkát el tud végezni. Fizikálisan olyan állapotban van, mint tavaly a világbajnokság megnyerése előtt. A technikai oldalt kell fejleszteni, ez is fokozatosan, napról napra változik, egyre jobban beletalál. A mai eredmény annyi, amit vártam tőle, 17,22-métert mondtam a verseny előtt. A jövő heti bostoni viadalon akár a 18 métert is elérheti.”


Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…