EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb X.kerület

Jól haladnak a gyűjtemény épületével

Új, méltó székhely épül a Helytörténeti Gyűjtemény számára a Füzér utca 32. szám alatt. Már elkészült a belső udvaron a felújított tűzfal festése is − tájékoztatott D. Kovács Róbert polgármester a közösségi oldalán. Az épületben már helyükre kerültek a lámpák, jelenleg a beépített szekrények szerelése zajlik.

Már a belső munkálatoknál tartanak


A beruházás jelentős részét – 306 millió forintot – a kőbányai önkormányzat biztosítja, az összes költség 320 millió forint − tájékoztatott az önkormányzat. Az épület a pincétől a padlásig, kívül-belül egyaránt teljeskörűen megújul, a belső udvar zöldterületté alakul át. A pincében a raktárak, a műhelyek és a gépészeti tér kap elhelyezést. A vendégtérben öt kiállító-, egy nagy multifunkcionális tér, ruhatár és kiszolgálóhelyiségek lesznek. A mozgáskorlátozottak, valamint a nehezebben járók és a babakocsival közlekedők részére teljesen akadálymentes lesz. A homlokzati részen a helyi építészeti védettség miatt a nyílászárók cseréje, valamint a bejárati kapuk felújítása az eredeti állapotnak megfelelően történik. Ugyanez vonatkozik az épület külső és belső burkolatára is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.