2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Érd

Jól indult az évük

Emlékverseny és kupa

Hagyományos, nagy létszámot megmozgató versenyek megrendezésével kezdte az idei évet az Érdi Spartacus SC, és a hazaiak jó eredményei sem maradtak el.


Négy ország harmincnégy csapatának 336 versenyzője állt csatasorba a szabad- és kötöttfogásúak Lakatos Gábor-emlékversenyén. A gyermek korosztályban fiúknál 35 kg-ban az érdi Horváth Bence, diáklányoknál 56 kg-ban az ugyancsak érdi Gazsi Blanka állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A serdülő lányoknál a hazaiak mindhárom éremfajtából gyűjtöttek: Baljer Roxána 54 kg-ban aranyat, Kaszás Elza ugyanebben a súlycsoportban ezüstöt, Kaszás Lilla bronzot, Baljer Roxána pedig 54 kg-ban ugyancsak bronzot szerzett. A kadet korcsoportban Madarassy Zoltán 54-kg-ban, Nagy Gergely pedig 80 kg-ban lett harmadik. A junior fiúknál Végh Artúr nemcsak megnyerte a 97 kilósok versenyét, hanem kiérdemelte a legeredményesebb hazai sportolónak járó különdíjat is.

Az emlékversenyen végül az egyesületek közötti rangsorban az érdiek az ESMTK mögött és a Ceglédi VSE előtt a második helyen végeztek.


A házigazdák szumó csapata

Az Aquatherm Zsigmond Kupa nemzetközi szumóversenyre tíz országból érkezett 251 versenyző, ők mérkőztek meg 383 kategóriában.

Balról: Zsigmond Sándor támogató, a dobogó második fokán Narancsik Levente, a harmadikon Gazsi Nóra szumósok, mellettük Tar Mihály, a klub elnöke

A rangos vetélkedésen bolgár, észt, grúz, lengyel, német, norvég, olasz, orosz, ukrán és venezuelai szumósok vettek részt. Az érdiek itt is jól szerepeltek, összesen nyolc arany-, tíz ezüst- és tizenhét bronzérmet szereztek. Gyermek korcsoportban Jakab Roland 30 kg-ban, Baljer Márk pedig 40 kg-ban lett első. Az U12-eseknél Jakab Dániel szerzett aranyérmet.

A Batthyány sportiskola tornacsarnokát zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők
Fotók: erdispartacus.hu

Az U14-es korosztályban különösen jól ment az érdieknek. Kaszás Elza 50 kg-ban arany-, Jakab Bence 45 kg-ban ezüst-, Baljer Kitti 45 kg-ban, Kaszás Lilla 55 kg-ban, Narancsik Bence 35 kg-ban, Gazsi Máté és Finta Patrik pedig 55 kg-ban lett bronzérmes. A két Kaszás lány jól szerepelt az U16-os korosztályban is: Elza 50 kg-ban második, Lilla pedig 55 kg-ban harmadik helyet szerzett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.