2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Dunaújváros

Jól keresnek, akik a DUE-n diplomáztak

Az eduline.hu weboldal nemrégiben úgynevezett diplomás pályakövetési eredményeket tett közzé. Ezúttal a 2017-ben végzett, műszaki területen dolgozók béreinek alakulását vették vizsgálat alá, és mint kiderült, a Dunaújvárosi Egyetemen diplomát szerzett munkavállalók keresete negyedével meghaladja az átlagot. 

A Dunaújvárosi Egyetem sajtóközleménye számolt be az eduline.hu-n a közelmúltban megjelent cikkről, amely arról számol be, hogy a DUE-n műszaki szakirányon diplomázott munkavállalók az átlagot mintegy 25 százalékkal meghaladó jövedelmet tudhatnak magukénak. Mint olvasható: „a pályakezdő műszaki képzési területen végzett diplomás havi bruttó átlagjövedelme 300-400 ezer forint között alakul. Azonban a Dunaújvárosi Egyetem végzett hallgatói ennél akár sokkal többet is kereshetnek ezen a területen, ugyanis az ő fizetésük átlagban bruttó 450 ezer forint felett van.”


A legnépszerűbb friss diplomás foglalkozás továbbra is a gépészmérnök
MTI/Balázs Attila/Illusztráció

Az írásból kiderül továbbá, hogy a legnépszerűbb friss diplomás foglalkozás továbbra is a gépészmérnök, de a villamosmérnök, valamint az építészmérnök szakot is sokan választják. A Dunaújvárosi Egyetemen a 2019-es évben a Műszaki Intézet képzései közül az anyagmérnök, illetve a gépészmérnök szakot választhatják a továbbtanulni vágyók.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.