EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Dunaújváros

Jól keresnek, akik a DUE-n diplomáztak

Az eduline.hu weboldal nemrégiben úgynevezett diplomás pályakövetési eredményeket tett közzé. Ezúttal a 2017-ben végzett, műszaki területen dolgozók béreinek alakulását vették vizsgálat alá, és mint kiderült, a Dunaújvárosi Egyetemen diplomát szerzett munkavállalók keresete negyedével meghaladja az átlagot. 

A Dunaújvárosi Egyetem sajtóközleménye számolt be az eduline.hu-n a közelmúltban megjelent cikkről, amely arról számol be, hogy a DUE-n műszaki szakirányon diplomázott munkavállalók az átlagot mintegy 25 százalékkal meghaladó jövedelmet tudhatnak magukénak. Mint olvasható: „a pályakezdő műszaki képzési területen végzett diplomás havi bruttó átlagjövedelme 300-400 ezer forint között alakul. Azonban a Dunaújvárosi Egyetem végzett hallgatói ennél akár sokkal többet is kereshetnek ezen a területen, ugyanis az ő fizetésük átlagban bruttó 450 ezer forint felett van.”


A legnépszerűbb friss diplomás foglalkozás továbbra is a gépészmérnök
MTI/Balázs Attila/Illusztráció

Az írásból kiderül továbbá, hogy a legnépszerűbb friss diplomás foglalkozás továbbra is a gépészmérnök, de a villamosmérnök, valamint az építészmérnök szakot is sokan választják. A Dunaújvárosi Egyetemen a 2019-es évben a Műszaki Intézet képzései közül az anyagmérnök, illetve a gépészmérnök szakot választhatják a továbbtanulni vágyók.

Kapcsolódó Cikkek