EUR: 323,38 Ft
CHF: 291,72 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Ózd

Jól puskáztak az ózdiak

Kitűnően szerepeltek a diákolimpia országos döntőjében az ózdi sportlövők, hiszen a SZIKSZI leánycsapata aranyérmet, az Újváros téri iskola fiúcsapata pedig ezüstérmet szerzett. Horváth Fanni új egyéni csúccsal állhatott Bonyhádon a dobogó tetejére.

A  Széchényi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium leánycsapatát Dobos Vivien, Horváth Fanni és Kisbenedek Barbara képviselte, akik kategóriájukban a legjobb eredményt érték el. Egyéniben Horváth Fanni 180 körös egyéni csúccsal, 180 körös eredménnyel nyert aranyérmet.


Fotó: Horváth Károly
 Fanni országos csúccsal állhatott Bonyhádon a dobogó tetejére

– Általános iskolás koromban, 2012 májusában lőttem először Miskolcon, amikor anyukámat kísértem versenyre. Többen biztattak, hogy lőjek én is, és ott a három köregységnek nagyon örültem, hiszen első lettem a kategóriámban, és így kaptam kedvet a folytatáshoz is – nyilatkozta a diákolimpia bajnoka. Azóta – tette hozzá  – számos versenyen voltam már, megyein és országoson egyaránt. Ebből a megyei diákolimpián hétszer lettem első légpuska versenyszámban. 2016 tavaszán még rugós puskámmal az országos Görgey Kupán első helyezést értem el, és nyereményül egy jobb fegyvert is kaptam. Szintén ebben az évben az általános és középiskolások országos versenyén légpuskával második, légpisztollyal harmadik helyezést értem el. Azóta egy korszerűbb, levegősűrítéses fegyverrel lövök. Országos diákolimpián, 2017-ben sikerült megszereznem első diákolimpiai bajnoki címemet légpuskával, légpisztollyal pedig 3. helyen végeztem. 2018-ban szintén első lettem az országos diákolimpián légpuska versenyszámban. Azóta annyit fejlődtem, hogy 180 köregység az országos csúcsom. Ezen a versenyen a SZIKSZI csapatával is elsők lettünk – mondta az országos rekorder.

Fotó: Horváth Károly
 A SZIKSZI csapata aranyérmet nyert

Az Újváros Téri Általános Iskola fiúcsapata szintén jól szerepelt a diákolimpián. Kaskötő Dávid,  Lőrincz  Márk és Vincze Zoltán teljesítménye ezüstérmet hozott, míg Vincze Zoltán az egyéni versenyben is dobogóra állhatott.


Fotó: Horváth Károly
 Lőállásban. Fannit a kiváló eredmények után modern fegyverrel ajándékozta meg a Magyar Sportlövők Szövetsége

A sportlövészek, Pintér László irányításával, az ózdi Meteor Lövész Klubban készülnek a versenyekre.

Kapcsolódó Cikkek