2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Nyíregyháza

Jön a Jégkorszak!

A Jégkorszak című kiállítás öt nagyobb tematikai egységre tagolódik. Az első magyarázza a jégkorszak fogalmát, kialakulásának okait. A második egység a legutóbbi jégkorszak környezetre gyakorolt hatását, nyomait tárja a nagyközönség elé. A harmadik részben interaktív módon, animáció segítségével a látogató maga összegezheti a környezeti változásokról eddig szerzett ismereteit. A negyedikben sorra veszik a szélsőséges környezeti feltételek között élő állat- és növényvilág alkalmazkodási stratégiáit. Az ötödik egységben pedig az utóbbi 150 ezer év történéseit, illetve a következő 100 év klímaváltozásra vonatkozó tendenciáit, jóslatait ismerhetjük meg.

A Magyar Természettudományi Múzeum kiállítása január 22. és március 31. között a Jósa András Múzeumban tekinthető meg. A tárlat látogatása regisztrációhoz kötött, amit a 06-20-939-4040-es telefonszámon lehet megtenni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.