EUR: 334,11 Ft
CHF: 304,79 Ft
2019. november 11., hétfő
Márton

Egyéb Eger

Jótékony célokat támogat a hatvani városbál

Negyedik alkalommal rendezik meg a városbált Hatvanban, melynek fővédnöke Horváth Richárd polgármester. A február 9-én, 18 órakor kezdődő rendezvényre több produkcióval is készülnek, így fellép Szabó Krisztina énekművész, Ungár Anikó bűvész és a Salsa Mojito Tánciskola is. Az esti buli zenéjéről és hangulatáról Wolf Kati és a Sunny Dance Band gondoskodik.

Négy éve hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első városbált, melynek célja többek között a jótékonykodás volt. Első évben a Hatvani Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét támogatták, 2017-ben pedig a hatvani mentőállomás számára gyűjtöttek. Akkor, egy olyan életmentő készüléket vásároltak, ami a lélegeztetés során nyújt segítséget. A Lucas 2 típusú gép ugyanis egy ember munkáját helyettesíti ilyenkor, ami nagyban megkönnyíti az életmentők dolgát. 2018-ban a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálatát támogatták, a befolyt összegből informatikai fejlesztést hajtottak végre, de emellett minden védőnőnek összeállítottak egy egységcsomagot. Ebben volt hosszúságmérő, vérnyomásmérő és pupillavizsgáló is.


 Idén a hatvani gyermekorvosi rendelők klimatizálására fordítjuk a bevételt. Ez különösen fontos, mert így a nyári melegben a gyermekek kellemesebb körülmények között várhatják meg az orvosi ellátást – mondta Lestyán Balázs alpolgármester. Hozzátette: az idei bálon is lesz tombola, ahol értékes nyereményeket sorsolnak ki, de a tombolajegyek eladásából befolyt összeget szintén jótékony célokra fordítják. Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, az egyik legeredményesebb magyar gyorsasági autóversenyző is részt vesz a bálon, ahol ő is felajánl egy relikviát. 

Jegyek korlátozott számban kaphatók a Hatvani Tourinform Irodában tízezer forintért, mindemellett támogatói jegyek vásárlására is van lehetőség öt- és tízezer forint értékben.


Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…