2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Nagykanizsa

Jótékonysági Jézus Szíve-bál

Idén Némethné Horváth Emília kapta a Jézus Szíve-díjat az egyházközségért végzett munkájáért. A Jézus Szíve Plébánia hagyományos bálján a hívek, a Felsőtemplom közösségei adtak a műsort, a zenés-táncos produkciókat Dr. Bubó és a rajzfilmsorozat többi szereplője ihlette. Mint Szűcs Imre plébános fogalmazott, a bál igazi közösségépítő és -kovácsoló rendezvény, amely jótékonysági célokat is szolgál: a bevételből ezúttal a plébánia nyílászáróit újítják fel.

Fotó: Gergely Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.