2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb XX.kerület

Jubilált az urológiai kurzus

A múlt hétvégén tizedik alkalommal rendezte meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Urológiai Osztálya a Minimál invazív eljárások az urológiában című nemzetközi továbbképzést és műtéti kurzust. A Közép-Európában egyedülálló kurzuson három műtőben összesen 16 műtétet és számos előadást kísérhetett figyelemmel a mintegy száz hallgató.

Háromdimenziós csúcstechnológia a Dél-pestiben (fotó: Jahn Ferenc kórház)

A háromdimenziós laparoszkópos csúcstechnológiával végzett műtéteket a résztvevők nyolc monitoron három dimenzióban követhették élő adásban, audiokommentárral. Európa vezető professzorai a műtét közben szóban is felhívták a figyelmet a nehézségekre, a legújabb technikai eljárásokra, és válaszoltak a hallgatóság kérdéseire is.


2009-ben volt az első tudományos ülés (fotó: Jahn Ferenc kórház)

A minimál invazív beavatkozásokkal foglalkozó első tudományos ülését 2009-ben rendezte a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Urológiai Osztálya prof. dr. Tenke Péter vezetésével. Az urológiai műtéti technológiák gyors fejlődésének köszönhetően a konferencia minden évben számos újdonsággal szolgál a hazai orvosi szakma számára.

Élőben követhették a hallgatók a műtéteket (fotó: Jahn Ferenc kórház)

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…