2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Győr

Junior-világbajnok érkezik, marad a BL-döntő hőse

Szerződést hosszabbított a Győri Audi ETO KC válogatott kapusával, Kiss Évával. A Bajnokok Ligája-címvédő csapat a múlt héten jelentette be, hogy a 31 éves kapus a 2019–20-as idényben is az együttest erősíti majd. Bartha Csaba klubelnök kiemelte, nem volt kérdés, hogy újabb szerződést kínáljanak a játékosnak, akivel hamar meg is egyeztek.

Kiss Éva tavalyi legemlékezetesebb védése is kellett ahhoz, hogy a szezon legjobbja legyen! Fotó: MTI

– Jól érzem magam Győrben, és valóban jól sikerült a tavalyi évem a csapattal és a válogatottal is. A klubnál minden adott a sikerhez, így a játékosoknak csak a kézilabdára kell koncentrálniuk – mondta a legutóbbi BL-döntő hőse, Kiss Éva, aki 2015 nyarán szerződött Győrbe, azóta két alkalommal emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeáját, egy alkalommal ezüstérmet szerzett a sorozatban. A kapus a májusi BL-fináléban az utolsó másodpercekben bemutatott bravúrral nagy részt vállalt a Vardar Szkopje 27–26-os legyőzéséből. Emellett háromszoros magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes zöld-fehér mezben.


Alig pár nappal korábban az ETO azt is nyilvánosságra hozta, hogy leigazolja Faluvégi Dorottyát, a Ferencváros felnőtt válogatott, junior-világbajnok játékosát. A húszéves jobbszélső szerződése idén nyártól kettő plusz egy szezonra szól.

A kiváló kapus maradt a győri zöld-fehéreknél Fotó: gyorietokc.hu

– Úgy érzem, most jött el számomra az idő, hogy továbblépjek. Szeretnék bizonyítani a világ egyik legjobb csapatában is. A közös munka nyáron kezdődik, addig természetesen azon leszek, hogy minél jobban szerepeljek jelenlegi csapatommal, és megmutassam, hogy érdemes volt szerződtetni engem – nyilatkozta Faluvégi, aki 2015-ben bajnok, 2017-ben Magyar Kupa-győztes volt a Ferencvárossal, és a tavaly nyári, debreceni junior-világbajnokságon aranyérmes magyar válogatottnak szintén alapembere volt. A felnőtt válogatottban eddig négy mérkőzést játszott és 11 gólt szerzett.


Az ETO az elmúlt két hónapban szerződést hosszabbított Puhalák Szidóniával, Anne Mette Hansennel, Amandine Leynaud-val, valamint leigazolta a román beállót, Crina Pinteát. A csapat tehetséges fiatal játékosa, Varga Emőke Fehérvárra került kölcsönbe.

Kapcsolódó Cikkek