EUR: 325,87 Ft
CHF: 296,51 Ft
2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Sport

Kapzsi sportmenedzser próbálta átverni a Fradit és válogatott játékosát

Saját klubjának és munkaadójának átverésére akarta rávenni a Ferencváros női kézilabdacsapatának válogatott sztárjátékosát egy pofátlan és kapzsi magyar menedzser, aki húzásával természetesen a saját bankszámláját is jelentősen hizlalta volna – tudta meg a PestiSrácok.hu.

A menedzser úgy próbált magasabb összegű fizetést tartalmazó szerződést kicsikarni a Fraditól, hogy az amúgy kihasznált játékosról azt blöffölte, hogy más klubok is érdeklődnek iránta.


A játékosügynök a buliba egy másik, egyébként jó nevű klubot is bevett volna, amelynek az érdeklődő szerepét kellett volna alakítania. Az ügyleten természetesen mindenki bukott volna, kivéve a nagyot kaszáló menedzsert. Az FTC rengeteg pénzt, a másik klub a hitelességét, a játékos pedig a tisztességét és fair, sportemberi nagyságát – írja a PestiSrácok.hu.

A lap információi szerint a piszkos üzletből azért nem lett semmi, mert a sztárjátékos észnél volt, és elhajtotta a pénzeszsákokra vágyó menedzsert.


Rengeteg olyan magyar és nemzetközi esetről is hallani, amikor a menedzser tönkre tette a sportoló karrierjét pénzéhsége miatt, és az ilyen esetek miatt sokan rossz megítéléssel vannak írántuk.

Rengeteg példát lehetne mondani, ahol gyanús, hogy a játékosokat esetleg valaki más is befolyásolta, esetleg kevésbé voltak érettek és az ölükbe hulló hatalmas pénz ígérete elhomályosította a valóságot és a tudatos sportkarrier építését – számol be a PestiSrácok.hu.

A lap beszámolója szerint egy sportmenedzser érdeke, hogy a kliense jó pénzért váltson klubot, nyilván minél magasabb fizetést próbál kicsikarni számára, azonban a legfontosabb szegmens mégis az, hogy ő jól járjon, elvégre ebből él. Ahogy megszületik egy szerződés, újabb játékost próbál piacra dobni. Visszatérve Magyarországra és elrugaszkodva a focitól azt láthatjuk, hogy a menedzserek a többi sportágban is jeleskednek, még ha annyira nem is látványos a tevékenységük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Késely megijedt a lehetőségtől

  Késely megijedt a lehetőségtől

  Hosszú Katinka hétfői aranyérme után szerényebb eredményekkel kellett beérni a vb-n. Kozma Dominik hetedik lett 200 méter gyorson, majd Késely Ajna végzett a hatodik helyen 1500 gyorson.

 • Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos Márton utolsó másodpercekben lőtt góljával 10-9-re verte Ausztráliát a magyar vízilabda-válogatott, és ezzel bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui világbajnokságon.

 • Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Elsőként a Ferencváros labdarúgócsapata kezdi meg a szerepelést a nemzetközi kupaporondon továbbjutó magyar csapatok közül. A Fradi ellenfele a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a máltai Valletta csapata lesz, amelyet ma fogadnak a zöld-fehérek a Groupama Arénában.