EUR: 317,85 Ft
CHF: 280,59 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Sport

Kapzsi sportmenedzser próbálta átverni a Fradit és válogatott játékosát

Saját klubjának és munkaadójának átverésére akarta rávenni a Ferencváros női kézilabdacsapatának válogatott sztárjátékosát egy pofátlan és kapzsi magyar menedzser, aki húzásával természetesen a saját bankszámláját is jelentősen hizlalta volna – tudta meg a PestiSrácok.hu.

A menedzser úgy próbált magasabb összegű fizetést tartalmazó szerződést kicsikarni a Fraditól, hogy az amúgy kihasznált játékosról azt blöffölte, hogy más klubok is érdeklődnek iránta.


A játékosügynök a buliba egy másik, egyébként jó nevű klubot is bevett volna, amelynek az érdeklődő szerepét kellett volna alakítania. Az ügyleten természetesen mindenki bukott volna, kivéve a nagyot kaszáló menedzsert. Az FTC rengeteg pénzt, a másik klub a hitelességét, a játékos pedig a tisztességét és fair, sportemberi nagyságát – írja a PestiSrácok.hu.

A lap információi szerint a piszkos üzletből azért nem lett semmi, mert a sztárjátékos észnél volt, és elhajtotta a pénzeszsákokra vágyó menedzsert.


Rengeteg olyan magyar és nemzetközi esetről is hallani, amikor a menedzser tönkre tette a sportoló karrierjét pénzéhsége miatt, és az ilyen esetek miatt sokan rossz megítéléssel vannak írántuk.

Rengeteg példát lehetne mondani, ahol gyanús, hogy a játékosokat esetleg valaki más is befolyásolta, esetleg kevésbé voltak érettek és az ölükbe hulló hatalmas pénz ígérete elhomályosította a valóságot és a tudatos sportkarrier építését – számol be a PestiSrácok.hu.

A lap beszámolója szerint egy sportmenedzser érdeke, hogy a kliense jó pénzért váltson klubot, nyilván minél magasabb fizetést próbál kicsikarni számára, azonban a legfontosabb szegmens mégis az, hogy ő jól járjon, elvégre ebből él. Ahogy megszületik egy szerződés, újabb játékost próbál piacra dobni. Visszatérve Magyarországra és elrugaszkodva a focitól azt láthatjuk, hogy a menedzserek a többi sportágban is jeleskednek, még ha annyira nem is látványos a tevékenységük.

Kapcsolódó Cikkek