2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Sport

Kapzsi sportmenedzser próbálta átverni a Fradit és válogatott játékosát

Saját klubjának és munkaadójának átverésére akarta rávenni a Ferencváros női kézilabdacsapatának válogatott sztárjátékosát egy pofátlan és kapzsi magyar menedzser, aki húzásával természetesen a saját bankszámláját is jelentősen hizlalta volna – tudta meg a PestiSrácok.hu.

A menedzser úgy próbált magasabb összegű fizetést tartalmazó szerződést kicsikarni a Fraditól, hogy az amúgy kihasznált játékosról azt blöffölte, hogy más klubok is érdeklődnek iránta.


A játékosügynök a buliba egy másik, egyébként jó nevű klubot is bevett volna, amelynek az érdeklődő szerepét kellett volna alakítania. Az ügyleten természetesen mindenki bukott volna, kivéve a nagyot kaszáló menedzsert. Az FTC rengeteg pénzt, a másik klub a hitelességét, a játékos pedig a tisztességét és fair, sportemberi nagyságát – írja a PestiSrácok.hu.

A lap információi szerint a piszkos üzletből azért nem lett semmi, mert a sztárjátékos észnél volt, és elhajtotta a pénzeszsákokra vágyó menedzsert.


Rengeteg olyan magyar és nemzetközi esetről is hallani, amikor a menedzser tönkre tette a sportoló karrierjét pénzéhsége miatt, és az ilyen esetek miatt sokan rossz megítéléssel vannak írántuk.

Rengeteg példát lehetne mondani, ahol gyanús, hogy a játékosokat esetleg valaki más is befolyásolta, esetleg kevésbé voltak érettek és az ölükbe hulló hatalmas pénz ígérete elhomályosította a valóságot és a tudatos sportkarrier építését – számol be a PestiSrácok.hu.

A lap beszámolója szerint egy sportmenedzser érdeke, hogy a kliense jó pénzért váltson klubot, nyilván minél magasabb fizetést próbál kicsikarni számára, azonban a legfontosabb szegmens mégis az, hogy ő jól járjon, elvégre ebből él. Ahogy megszületik egy szerződés, újabb játékost próbál piacra dobni. Visszatérve Magyarországra és elrugaszkodva a focitól azt láthatjuk, hogy a menedzserek a többi sportágban is jeleskednek, még ha annyira nem is látványos a tevékenységük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

  Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

  Az olaszországi Coneglianóban megrendezett Európa Kupán kezdték a nemzetközi szezont a magyar kick-boxosok. A több korosztály számára kiírt Golden Glove elnevezésű versenyen – ahová közel 1500-an neveztek – a 22 résztvevő nemzet közül Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton.

 • Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

  Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

  Cristiano Ronaldo kedden elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18,8 millió eurót (5,9 milliárd forintot) fizet az államkasszába.

 • Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

  Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

  A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) lausanne-i kongresszusán az európai szekció alelnökévé választották Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnökét, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét.