EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Külföld

Kártérítést fizet Melania Trumpnak a The Telegraph brit lap

Bocsánatot kért Melania Trumptól és kártérítést fizet az amerikai first ladynek a The Daily Telegraph brit lap, amiért valótlanságokat állított róla.

A patinás újság szombati számában kért bocsánatot Donald Trump elnök szlovéniai születésű nejétől, és közölte, hogy megbánása jeleként kártérítést fizet neki, valamint állja ügyvédi költségeit. A kártérítés összegét nem nevezték meg.


A lap egyik mellékletében január 19-én jelent meg címlapsztori az amerikai first ladyről. Szombati számában az újság beismerte, hogy hamis képet festett Melania Trump édesapjáról, pontatlanul nevezte meg az okokat, amelyek miatt a first lady annak idején félbehagyta építészi tanulmányait, továbbá nem volt igaz azon állítása sem, miszerint Melania Trump sikertelen modell volt, mielőtt találkozott Donald Trummpal. Hamisan írta a lap azt is, hogy Melania Trump elsírta magát, amikor férje megnyerte az elnökválasztást, mint ahogy visszavonta arról szóló állításait is, hogy a first lady édesapja, édesanyja és lánytestvére 2005-ben New Yorkba, Donald Trump által birtokolt ingatlanokba költözött.

Nem ez az első alkalom, hogy Melania Trump győztesen kerül ki a brit lapokkal vívott vitájából. A Daily Mail című tömeglap 2017-ben bocsánatkérésre és kártérítés megfizetésére kényszerült vele szemben.

Kapcsolódó Cikkek