EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Kecskemét

Kecskeméti cég gyártja Lettország kulturális központját

Lettországi állami beruházásban kapott jelentős szerepet a KÉSZ Csoport – tudta meg az epulettar.hu. A magyar építőipari társaság Riga ikonikus szabadtéri színházának acélszerkezetét gyártja és szereli össze 2019 októberéig. 

A bonyolult csőszerkezetű tető nehezen gyártható áthatásokkal rendelkezik, így nagy méretű, úgynevezett túlméretes kamionnal szállítják majd a helyszínre. A KÉSZ Csoportot a lett projekt generálkivitelezője hívta meg a tenderre, a kiválasztásnál pedig a hozzáadott műszaki és technológiai érték, valamint az ár döntött.


Az összesen 1700 tonnás acélszerkezetet körülbelül 130 kamion viszi majd Kecskemétről Rigába. A legnagyobb, egy kamionnal szállítandó tartóelem több mint 26 méter hosszú és öt méter széles lesz. A KÉSZ a gyártást, a szállítást és az összeszerelést is elvégzi, így Magyarországon 50, Lettországban pedig 30 fő dolgozik majd a projekten.

Az 1700 tonnás acélszerkezetet 130 kamion viszi majd városunkból Rigába

Az óriási beruházásra 45 millió eurót költ Lettország, ebből a KÉSZ Csoport megbízásának értéke megközelíti a kilencmillió eurót. A szabadtéri színpad az északi ország ikonikus kulturális központja lesz, ezért Riga városvezetése január 18-án Kecskemétre látogatott, hogy személyesen is megismerje a gyártási technológiát és a cégcsoport erőforrásait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.