EUR: 333,62 Ft
CHF: 303,98 Ft
2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Kecskemét

Kecskeméti cég gyártja Lettország kulturális központját

Lettországi állami beruházásban kapott jelentős szerepet a KÉSZ Csoport – tudta meg az epulettar.hu. A magyar építőipari társaság Riga ikonikus szabadtéri színházának acélszerkezetét gyártja és szereli össze 2019 októberéig. 

A bonyolult csőszerkezetű tető nehezen gyártható áthatásokkal rendelkezik, így nagy méretű, úgynevezett túlméretes kamionnal szállítják majd a helyszínre. A KÉSZ Csoportot a lett projekt generálkivitelezője hívta meg a tenderre, a kiválasztásnál pedig a hozzáadott műszaki és technológiai érték, valamint az ár döntött.


Az összesen 1700 tonnás acélszerkezetet körülbelül 130 kamion viszi majd Kecskemétről Rigába. A legnagyobb, egy kamionnal szállítandó tartóelem több mint 26 méter hosszú és öt méter széles lesz. A KÉSZ a gyártást, a szállítást és az összeszerelést is elvégzi, így Magyarországon 50, Lettországban pedig 30 fő dolgozik majd a projekten.

Az 1700 tonnás acélszerkezetet 130 kamion viszi majd városunkból Rigába

Az óriási beruházásra 45 millió eurót költ Lettország, ebből a KÉSZ Csoport megbízásának értéke megközelíti a kilencmillió eurót. A szabadtéri színpad az északi ország ikonikus kulturális központja lesz, ezért Riga városvezetése január 18-án Kecskemétre látogatott, hogy személyesen is megismerje a gyártási technológiát és a cégcsoport erőforrásait.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.